Niemand zal nog ontkennen dat we snel in actie moeten komen voor een leefbare aarde. Maar hoe? Lees meer over wat u kan doen en wat wij (gaan) doen!

Meld u aan voor de nieuwsbrief Duurzaamheid met allemaal informatie over isoleren, energie besparen, tips en advies. 

Aanmelden nieuwsbrief(externe link)

24 energie bespaartips

Wilt u energie besparen? Naast de grotere maatregelen zoals isoleren en bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp zijn er ook kleinere maatregelen die u kunt nemen. We hebben een handige A3-poster waarop veel tips staan. Heeft u liever een papieren versie? Deze kunt u ophalen bij de balie van het gemeentehuis, inclusief een gratis douchetimer. Want korter douchen is één van de tips om energie te besparen.

Subsidie bij het Waterschap

Vergroen samen met uw buren en krijg subsidie van het Waterschap. Denk aan het dak vergroenen, regenwatervijver, wadi maken, schoolplein vergroenen, bomen planten, regenopvang plaatsen, geveltuin aanleggen of eigen innovatieve ideeën.

Naar het Waterschap(externe link)

Het Zakelijk Energieloket Overbetuwe

Duurzaam ondernemen

Het Zakelijk Energieloket Overbetuwe biedt informatie over de verduurzaming van uw bedrijf. U vindt hier interessante energiebesparende maatregelen per sector, informatie over subsidies(externe link) en financieringsmogelijkheden en de actuele wet- en regelgeving(externe link). Daarnaast vindt u per thema een overzicht van vakspecialisten en partijen waarbij u terecht kunt voor maatwerkadvies en ondersteuning bij de uitvoering.

Zakelijk Energieloket Overbetuwe

Laatste nieuws over duurzaamheid

Meer nieuws

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten over duurzaamheid.

Compostvat kopen

Met een compostvat maakt u mest met uw groente-, fruit- en tuinafval. De mest uit het compostvat gebruikt u weer voor uw tuin. U kunt een compostvat kopen bij onze gemeente.

Compostvat kopen

Een compostvat kunt u alleen kopen als u in onze gemeente woont.

Kosten compostvat

Een compostvat kost €17,- en bezorgen wij gratis bij u thuis.

Meer informatie over een compostvat