Niemand zal nog ontkennen dat we snel in actie moeten komen voor een leefbare aarde. Maar hoe? Lees meer over wat u kan doen en wat wij (gaan) doen!

Adopteer een stukje groen in uw buurt

Voor onze boomspiegels (perkje rondom een boom), openbaar groen en geveltuintjes (strookje groen dat direct aan de gevel van een gebouw ligt) zoeken we groene vingers. Verzorg samen met uw buren of alleen een stukje groen in uw buurt. Aanmelden kan tot en met 1 oktober.

Lees meer over het adopteren van groen

Sinds 1 januari 2021 is Overbetuwe met trots onderdeel van de Groene Metropoolregio (GMR) Arnhem Nijmegen. Samen met nog 17 andere gemeenten zetten we ons in voor een gezamenlijke visie op de toekomst van onze regio.

Meer informatie

Energie besparen in uw woning

Of u nu wilt verduurzamen of energie wilt besparen in huis. Het Energieloket kan u daarbij helpen met advies en informatie.

Naar het Energieloket(externe link)

Subsidie bij het Waterschap

Vergroen samen met uw buren en krijg subsidie van het Waterschap. Denk aan het dak vergroenen, regenwatervijver, wadi maken, schoolplein vergroenen, bomen planten, regenopvang plaatsen, geveltuin aanleggen of eigen innovatieve ideeën.

Naar het Waterschap(externe link)

Het Zakelijk Energieloket Overbetuwe

Duurzaam ondernemen

Het Zakelijk Energieloket Overbetuwe biedt informatie over de verduurzaming van uw bedrijf. U vindt hier interessante energiebesparende maatregelen per sector, informatie over subsidies(externe link) en financieringsmogelijkheden en de actuele wet- en regelgeving(externe link). Daarnaast vindt u per thema een overzicht van vakspecialisten en partijen waarbij u terecht kunt voor maatwerkadvies en ondersteuning bij de uitvoering.

Zakelijk Energieloket Overbetuwe

Laatste nieuws over duurzaamheid

Meer nieuws

Compostvat kopen

Met een compostvat maakt u mest met uw groente-, fruit- en tuinafval. De mest uit het compostvat gebruikt u weer voor uw tuin. U kunt een compostvat kopen bij onze gemeente.

Compostvat kopen

Een compostvat kunt u alleen kopen als u in onze gemeente woont.

Kosten compostvat

Een compostvat kost €17,- en bezorgen wij gratis bij u thuis.

Meer informatie over een compostvat