De gemeente bepaalt de waarde van uw huis, gebouw of grond ieder jaar opnieuw. Deze waarde heet de WOZ-waarde (Waardering Onroerende Zaken).

De persoon die op de aanslag gemeentelijke belastingen staat, kan inloggen met DigiD. Een ondernemer kan inloggen met e-Herkenning.

Online WOZ-taxatieverslag bekijken

Of u vraagt een kopie van het WOZ-taxatieverslag aan per e-mail. Stuur uw gegevens naar info@overbetuwe.nl. Binnen enkele dagen ontvangt u bericht.

Hoe we de WOZ-waarde van uw huis of gebouw bepalen

De WOZ-waarde van uw huis of gebouw wordt bepaald door te kijken naar de prijzen waarvoor vergelijkbare huizen of gebouwen in uw buurt zijn verkocht. Dat geldt niet voor bijvoorbeeld scholen. De waarde die uw huis of gebouw had op 1 januari van het vorige jaar, bepaalt de WOZ-waarde voor dit jaar. Als u in het vorige jaar uw huis of gebouw heeft verbouwd, dan bepalen we de waarde van uw huis of gebouw zoals het was op 1 januari 2023. Bekijk voor meer informatie de video. 

Verandering van uw woning

Als een woning tussen 1 januari 2022 en 1 januari 2023 is veranderd door bijvoorbeeld een verbouwing of verbetering, kijken we hoe de woning er uit ziet op 1 januari 2023. En dan wordt de waarde bepaald. De WOZ-waarde van een woning kan op die datum dus hoger zijn als u de woning hebt verbouwd of veranderd. Hierbij kunt u denken aan o.a. plaatsen van een dakkapel, een renovatie of een ander soort uitbreiding. U krijgt ons besluit over de WOZ-waarde dan iets later, maar uiterlijk eind mei.

Nieuwbouw

Als een woning of bedrijfsruimte op 1 januari 2023 nog in aanbouw was, kijken we naar dat deel dat al gebouwd was. Met daarbij de grondwaarde. En dan bepalen we de waarde over hoe het er op 1 januari 2023 er uit zag. U krijgt ons besluit over de WOZ-waarde dan iets later, maar uiterlijk eind mei.