Wie de publiekhal van de gemeente Overbetuwe in de toekomst bezoekt, kan er niet omheen: de nieuwe tekst van Artikel 1 van de Grondwet. Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en wethouder Chantal Teunissen (inclusie) onthulden de tekst vandaag.

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos benadrukte het belang van de tekst: "De Grondwet is het fundament van de Nederlandse rechtsstaat. In onze Grondwet staan de basisregels voor iedereen in Nederland met in hoofdstuk 1 de grondrechten van iedereen. De eerste regel zegt dat iedereen in ons land gelijk wordt behandeld, ongeacht godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap of seksuele gerichtheid. Dit is de basis voor alles dat wij als gemeente doen.”
Het komt zelden voor dat de tekst van de Grondwet wordt aangepast, maar naar aanleiding van een oproep van de Tweede Kamer is begin vorig jaar ook discriminatie op basis van geaardheid of handicap toegevoegd aan artikel 1.

Chantal Teunissen: "Juist in deze tijd van toenemende spanningen en verdeeldheid, willen we hiermee een krachtig signaal afgeven om als samenleving deze belangrijke waarde te omarmen en te verdedigen."