Dinsdag 16 juli gaat de eerste wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse door de Betuwe. De wandelaars wandelen door 4 dorpen in gemeente Overbetuwe: Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg en Elst. Ballonnen, vlaggen, banieren en feestende toeschouwers, alles kleurt blauw. Een knipoog naar de twee machtige rivieren, de Rijn en de Waal.

Gemeenten Overbetuwe en Lingewaard kleuren blauw
U bent er toch ook bij? Kom in het blauw en feest mee!

Ontvangst burgemeester 12 juli

Woont u in Overbetuwe en loopt u de 106e 4Daagse? Kom dan op vrijdag 12 juli om 17:00 uur, met uw bewijs van inschrijving, naar het ontvangst van alle Overbetuwse wandelaars door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en kinderburgemeester. Deel tips en ervaringen met andere Overbetuwse lopers en ontvang het Blauwe Dinsdagshirt.

Blauwe Dinsdag route

Op dag 1 voert de route over de Waalbrug de Betuwe in. Met op de dijk tussen Lent en Oosterhout zicht op de prachtige ‘skyline’ van Nijmegen. In de gemeente Overbetuwe maken we een feest van de doorkomst. Met verschillende dj’s wordt elke meter muzikaal begeleid in het blauw versierde centrum. Wandelen door Elst is een feestje.

De wandeling volgt langs groene boomgaarden, weilanden, strandparken en water, heel veel water. Geniet van de omgeving en ontdek de Betuwe! De route op dag 1 loopt de door de pittoreske dorpjes Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg en Lent. De 50 km doet ook Zuid-Arnhem aan. In het ‘Zwitserse’ Bemmel komen alle afstanden weer samen voor de laatste kilometers terug naar de Wedren.

Oefenen voor de Vierdaagse

In de gemeente Overbetuwe is het heerlijk wandelen, niet alleen tijdens de Vierdaagse. Er zijn diverse prachtige wandelroutes, met gastvrije horeca onderweg.

Wandelroutes bijvoorbeeld door Park Lingezegen, het landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Of laat u verrassen door Het Waterrijk in dit park, een natuurgebied met veel water. Maak een wandeling door het prachtige Landgoed Loenen, één van de parels van deze gemeente. Met een schitterend landhuis en lanen, oude rivierlopen, wielen en bloemrijke graslanden.

U kunt de wandelroutes bekijken via bezoekdebetuwe.nl

Blauwe dinsdag