Ziekenhuisvoorziening Rijnstate Elst

Het Rijnstate ziekenhuis bereidt de bouw voor van een nieuwe ziekenhuisvoorziening bij het station van Elst. Het wordt een duurzaam gebouw, in twee fasen gerealiseerd, met veel groen eromheen.

Aanmelden nieuwsbrief over Rijnstate

Nieuws

Op maandag 31 mei starten  de wegwerkzaamheden voor de bouw van de nieuwe ziekenhuisvoorziening Rijnstate naast het station in Elst. De bouw zelf begint half juni en duurt ruim 1,5 jaar. De eerste patiënten kunnen er naar verwachting eind maart 2023 terecht. De komst van Rijnstate betekent ook dat het openbaar gebied eromheen verandert. We verleggen de Spoorlaan, er komen vrijliggende fietspaden en er is veel ruimte voor water en groen, waaronder een boomgaard. Autoverkeer moet rekening houden met wegomleidingen. Vanaf 7 juni is er een omleidingsroute via de Olympiasingel - Industrieweg Oost. Dit is nodig om te zorgen dat er minder verkeer rijdt in het werkgebied. Fietsers kunnen gewoon de fietstunnel blijven gebruiken. In de brief die naar omwonenden en omliggende bedrijven (Pdf, 806 kB) is gestuurd, leest u meer over de omleidingen.  

Volg de bouw!

Via de app van de Berghege Heerkens bouwgroep kunt u alle bouwwerkzaamheden volgen. Zoek in de Google Play of de Apple Store naar BHB App. De app is gratis en herkent u aan dit logo:Logo waaraan u de app van Berghege Heerkens herkent.

In de app kunt u ook vragen stellen aan projectleider Martijn Luijpen van Berghege Heerkens Bouwgroep. Heeft u de app (nog) niet, maar wilt u toch al een vraag stellen over de bouwwerkzaamheden? Stel deze dan rechtstreeks aan de hoofduitvoerder van BHB via rijnstate@berghegeheerkens.nl

 

Contact

Achtergrondinformatie

Planning

  • 2021 bouwvergunning
  • 2021-2023 bouw
  • 2023: openstelling fase 1

Over Rijnstate

De poliklinische zorg van de Rijnstate locaties Arnhem Zuid en Velp verschuift naar Elst. Hiermee wil Rijnstate een makkelijk toegankelijke locatie met een uitgebreide  poliklinische zorg en diagnostiek aanbieden, dichtbij voor alle inwoners van het verzorgingsgebied. Hierin wordt nauw samengewerkt met andere eerstelijnszorgverleners zoals huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers.
Elst is vanaf 2023 de locatie  voor  de poliklinieken Oogheelkunde, Dermatologie, het centrum voor overgewicht (Vitalys) en het Pijn Centrum. De hoofdlocatie van deze specialismen verhuist in zijn geheel van Velp naar Elst. Ook kan men terecht voor hart- en longfunctieonderzoeken,  bloed- en röntgen onderzoeken en wordt het mogelijk medicatie af te halen bij de poliklinische apotheek. Het wordt een aardgasloos gebouw dat past bij de duurzaamheidsambities van Rijnstate.

Plattegrond van de ligging van Rijnstate in de toekomst.