Ziekenhuisvoorziening Rijnstate Elst

Het Rijnstate ziekenhuis bouwt in Elst een nieuwe ziekenhuisvoorziening aan de oostkant van het station langs de Spoorlaan. Het wordt een duurzaam gebouw, in twee fasen gerealiseerd, met groen eromheen.

De bouw startte in juli 2021. De verwachte oplevering is in april 2023. In juli 2023 gaat de polikliniek open voor bezoekers. 

Nieuws

De gemeente richt de openbare ruimte rondom Rijnstate in. Hieronder staat de planning voor de werkzaamheden. Nieuws over eventuele omleidingen publiceren we op onze gemeentepagina in Het Gemeentenieuws en sociale media.

  • Juli en augustus: aanleg definitieve bushaltes  
  • Augustus en september: verplaatsing rioolbuis onder de Regenboog en aanleg watergang
  • Oktober tot en met december: inrichting openbare ruimte aan de achterkant en zijkant van Rijnstate 
  • December: start aanleg parkeerterrein Klooster voor patiënten en bezoekers Rijnstate
  • Januari tot en met april 2023: inrichting openbare ruimte voorkant ziekenhuis, met onder meer de Kiss & Ride-zone en bestrating Oude Aamsestraat

Volg de bouw!

Via de app van de Berghege Heerkens bouwgroep kunt u alle bouwwerkzaamheden volgen. Zoek in de Google Play of de Apple Store naar BHB App. De app is gratis en herkent u aan dit logo:Logo waaraan u de app van Berghege Heerkens herkent.

In de app kunt u ook vragen stellen. Heeft u de app niet, dan kunt u uw vraag rechtstreeks stellen aan de hoofduitvoerder van BHB. Elk kwartaal plaatst Rijnstate een timelapse van de bouw. Bekijk hier de nieuwste timelapse.

 

Contact

 

Over Rijnstate

De poliklinische zorg van de locaties van Rijnstate in Arnhem-Zuid en Velp verschuift in juli 2023 naar Elst. Hiermee wil Rijnstate een makkelijk toegankelijke locatie met uitgebreide poliklinische zorg en diagnostiek aanbieden, dichtbij voor alle inwoners van het verzorgingsgebied. De polikliniek werkt samen met andere zorgverleners in de eerste lijn, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers.
In Elst komen de poliklinieken oogheelkunde, dermatologie, het centrum voor overgewicht (Vitalys) en het Pijncentrum. Ook kunt u er terecht voor onderzoeken van hart- en longfuncties, bloed en röntgen en kunt u medicijnen afhalen bij de apotheek. 
Het wordt een aardgasloos gebouw dat past bij de ambities die Rijnstate heeft als het gaat om duurzaamheid. Energie wordt opgewekt door zonnepanelen op dak en terrein. Zelf opgewekte energie wordt opgeslagen in de vorm van waterstof.