Het was onlangs de Week van de Psychiatrie. Hierin stond ik voor mezelf stil bij het feit dat onze samenleving voor een aantal mensen te ingewikkeld is geworden, waardoor ze vastlopen en het niet redden op eigen kracht. Ook taken die eenvoudig lijken, zoals geld overmaken via een telefoon, kunnen een uitdaging zijn. Stel u bent digitaal niet zo vaardig of u hebt moeite met lezen of schrijven? Dan kunt u daar behoorlijk last van ondervinden. Gelukkig zijn er bedrijven en mensen die een oogje in het zeil houden.

Een hartverwarmend bezoek

Laatst bezocht ik een inwoner van Overbetuwe die met pensioen ging. Het was een bijzonder bezoek! Een groot deel van zijn leven heeft deze meneer voor hetzelfde bedrijf gewerkt. Dat bedrijf was veel meer voor hem dan alleen een werkgever. Zo kreeg meneer hulp bij zijn boekhouding en bekommerden zijn werkgever zich om zijn welzijn. De werkgever vond dat volkomen vanzelfsprekend. Wow! Ik weet dat er veel meer van dit soort bedrijven, organisaties en mensen zijn, en dat vind ik fantastisch!

Een helpende hand

Gelukkig zijn er bedrijven en mensen die een oogje in het zeil houden. Daarnaast hebben we als gemeente de sociale teams voor mensen die bescherming of een steuntje in de rug nodig hebben. Heeft u een hulpvraag of maakt u zich zorgen over iemand? Onze sociale teams staan voor u klaar. Wist u dat er iedere week spreekuren zijn waar u gewoon kunt binnenlopen om uw zorgen te bespreken? Op sociaalteamoverbetuwe.nl vindt u de exacte tijden. U kunt ook even bellen naar 14 0481.

Laten we samen een beetje meer licht brengen in het leven van degenen die het nodig hebben.

Chantal Teunissen