De gemeente heeft op 8 februari de exploitatieovereenkomst getekend met ontwikkelaar DijMe Ontwikkeling B.V. voor het woningbouwplan Veldzicht in Zetten. Daarmee is de ontwikkeling van het bouwplan een stap verder gekomen en kan de procedure starten die nodig is om het omgevingsplan te wijzigen.

Maximaal 49 woningen

In Zetten worden 49 woningen ontwikkeld in verschillende woningtypen en prijsklassen. Het plan bestaat uit 24 sociale huurwoningen, 13 koopwoningen voor CPO-vereniging De Groene Morgen, 10 koopwoningen voor senioren en 2 vrijstaande koopwoningen. De huurwoningen worden gebouwd door Woonstichting Valburg.

Collectieve woonvorm

Bijzonder aan het project is het initiatief voor collectief duurzaam wonen van CPO De Groene Morgen. Dit wordt een collectieve woonvorm met 13 duurzame koopwoningen. De bewoners verzorgen samen de buitenruimte met onder meer een moestuin en een klein voedselbos. En er is een gemeenschappelijk gebouw met een keuken, wasmachines en een huiskamer waar mensen samenkomen om aan activiteiten mee te doen. Het initiatief past in de aanpak van de gemeente om meer collectieve woonvormen mogelijk te maken.

Locatie

Aan de westrand van Zetten ten noorden van de Veldstraat.

Meer informatie

Meer weten over het project en het collectief particulier opdrachtgeverschap? Lees dan dit interview waarin de betrokken partijen aan het woord komen. De laatste informatie staat op de projectwebsite van veldzichtzetten.nl(externe link).