Sinds 1 januari 2021 is Overbetuwe met trots onderdeel van de Groene Metropoolregio (GMR) Arnhem Nijmegen. Samen met nog 17 andere gemeenten zetten we ons in voor een gezamenlijke visie op de toekomst van onze regio. We willen groeien, maar wel met oog voor een fijne leefomgeving en de groene kwaliteit van onze regio.

Wat houdt dit in?

We staan voor een aantal uitdagingen: Hoe zorgen we dat mensen fijn kunnen wonen en werken, en dat alles goed bereikbaar blijft? En hoe vinden we een balans tussen de levendigheid van de stad en de rust en het groen van de natuur? Dit noemen we 'groene groei'.

Om dit te bereiken werken we samen aan 5 specifieke opgaven. Elke gemeente kiest zelf hoe en in welke mate ze bijdragen aan deze opgaven:

  1. Verbonden regio - Dit gaat over hoe we ons verplaatsen en hoe alles goed bereikbaar blijft. Meer informatie over verbonden regio.
  2. Productieve regio - Hier focussen we op economie en de arbeidsmarkt. Meer informatie over productieve regio.
  3. Circulaire regio - Dit gaat over duurzaamheid, klimaat, energie en hoe we meer kunnen hergebruiken. Meer informatie over circulaire regio.
  4. Ontspannen regio - Hier draait het om een prettige leefomgeving, natuur, cultuur en ons erfgoed. Meer informatie voor ontspannen regio.
  5. Groene groeiregio - Hierbij kijken we naar woningbouw en hoe we onze leefomgeving groen kunnen houden. Meer informatie voor groene groeiregio.

Overbetuwe draagt bij aan al deze opgaven. Benieuwd naar de details? In de regionale agenda leest u per opgave onze doelen, plannen en budgetten.

Meer weten?

Voor een uitgebreid overzicht van de Groene Metropoolregio en wat dit voor Overbetuwe betekent, kunt u terecht op de website van de GMR.