De Pas Noord is een nieuw te bouwen woonwijk aan de zuidkant van Elst. Er komen 75 tot 100 woningen en een bijzonder woongebouw met een maatschappelijke functie. Het ligt tussen de bestaande wijk Brienenshof en de Groenestraat en is onderdeel van de toekomstige woonwijk De Pas.

Voorzieningen zoals een school, winkels en een treinstation zijn op fietsafstand. De gemeente onderzoekt samen met projectontwikkelaar Ten Brinke de mogelijkheden voor woningbouw in De Pas Noord.

Locatie

De Pas Noord is het gebied omsloten door de Groenestraat, de Korte Bemmelseweg, de Aletta Jacobslaan en de Caro van Eijcklaan.

Planning

In 2023 start de uitwerking van het stedenbouwkundig plan en het ontwerp. Er wordt dan ook een besluit genomen over het bestemmingsplan. Naar verwachting wordt in 2023 gestart met het bouwrijp maken en de verkoop van de eerste woningen. Bouw start dan in 2024.

Nieuws

Meer informatie staat op de website van de projectontwikkelaar: depasnoord.nl(externe link). Daar kunt u zich aanmelden voor een nieuwsbrief en vindt u alle informatie over het project en de planning. Naast toekomstige bewoners betrekt Ten Brinke ook de omwonenden en andere belanghebbenden bij het bouwplan.

Contactinformatie

Uw vragen over het project Woongebied De Pas Noord mailt u naar woongebieddepas@overbetuwe.nl of neem contact met de projectontwikkelaar via de website depasnoord.nl(externe link)