Ondernemers hebben zorgen over hun bedrijf en de toekomst van de agrarische sector. Wij begrijpen deze zorgen. Dat is voor ons mede de aanleiding om in september 2023 te starten met het onderzoek ‘Boeren en tuinders Overbetuwe aan het woord’. Door met agrarische ondernemers in gesprek te gaan, willen we betere inzichten krijgen in hun uitdagingen, kansen en zorgen.

Startbijeenkomst

Als aftrap van het onderzoek was er op 21 september een startbijeenkomst. Boeren en tuinders kregen tijdens deze bijeenkomst uitleg over het onderzoek. De gemeente en LTO beantwoordden vragen en de aanwezigen konden kennismaken met de coaches die met boeren en tuinders in gesprek willen gaan.

Gesprekken

Alle boeren en tuinders in de gemeente wordt een gesprek aangeboden met een onafhankelijk agrarisch coach. In dat gesprek krijgt u alle ruimte om uw vragen, wensen en zorgen over de toekomst te bespreken. De 4 agrarische coaches werken niet bij de gemeente. In de weken na de startbijeenkomst belt een van de coaches u met de vraag of u een gesprek wilt. Als dat zo is, plannen ze meteen een afspraak met u in.

Bent u vóór 15 november nog niet gebeld en wilt u graag een gesprek? Neem dan zelf contact op met Monique te Kiefte (coach) door te mailen naar monique@boerenentuindersoverbetuwe.nl of te bellen 06-53882433.

Verslag

De coaches vatten de gesprekken vervolgens samen in een verslag over de agrarische sector in Overbetuwe. Niemand is daarin herkenbaar. We gebruiken de aanbevelingen en inzichten uit het onderzoek om te kijken wat de sector nodig heeft van ons. Zo kunnen we passend beleid maken en onze dienstverlening verbeteren. We verwachten dat het verslag begin 2024 klaar is. Voordat we het verslag openbaar maken, leggen we dit eerst aan u voor in een bijeenkomst. U ontvangt daarvoor tegen die tijd een uitnodiging.

Heeft u vragen?