Met trots kondigt de gemeente Overbetuwe de vernieuwde versie van het Sportakkoord(externe link) (2023-2026) aan om sport en een actieve leefstijl onder haar inwoners aan te moedigen. De nieuwe versie van het Sportakkoord bouwt voort op de successen en ervaringen van het oorspronkelijke akkoord uit 2020 en richt zich op het verder versterken van de positie van sport in de gemeente.

Sport en beweging voor alle inwoners

Het vernieuwde Sportakkoord richt zich op samenwerking en inclusiviteit in de sportgemeenschap. Het doel van de gemeente en haar partners is om sport toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of beperking.

Het vernieuwde Sportakkoord is ontstaan in nauwe samenwerking met lokale sportaanbieders en andere belanghebbenden in de gemeente. Het omvat allerlei initiatieven en activiteiten die gericht zijn op het stimuleren van sport en beweging voor alle inwoners van Overbetuwe.

Een actief en gezond Overbetuwe

Wethouder Wijnte Hol is blij met de vernieuwde versie van het Sportakkoord: "Het Sportakkoord heeft de afgelopen jaren bewezen een goed middel te zijn om sport, bewegen en een gezonde leefstijl te stimuleren. Met het Sportakkoord II bouwen we voort op de successen van het eerste akkoord en zetten we ons samen met partners in voor een actief en gezond Overbetuwe."

Wethouder Hol trok de gemeente in om de doelen van het sportakkoord te bespreken. Ga met ons mee! In de video bezoeken we een diëtistenpraktijk, voetbalclub, basisschool en sportschool.

Overbetuwe Beweegt

Onder de vlag van 'Overbetuwe Beweegt(externe link)' worden verschillende programma's uitgerold, waaronder sportdagen voor onderwijsinstellingen, beweeglessen voor verschillende doelgroepen en het verbeteren van de toegankelijkheid van sportverenigingen voor mensen met een beperking.

Het complete sportakkoord lezen? Bezoek overbetuwebeweegt.nl(externe link) - ik ben een sportaanbieder. 

Overbetuwe Beweegt is een samenwerking van Forte Welzijn, Reflex Fysiotherapie, Overbetuwe College (OBC) Elst en Uniek sporten. Het doel is om sport, bewegen en een gezonde leefstijl te stimuleren onder alle inwoners van Overbetuwe.