De Japanse Duizendknoop is een snelgroeiende invasieve exoot en komt op veel plekken in onze gemeente voor. Omdat de plant hier geen natuurlijke vijanden heeft, kan de plant zich snel uitbreiden. De plant kan straten en tuinen kapot maken. Verwijder het plantje zoveel mogelijk met de wortel. Gooi de plant en de wortels altijd bij het restafval om verspreiding te voorkomen.

Wanneer melden?

Groeit de plant in uw tuin? Verwijderen dan zelf de plant. Graaf de plant met de wortels één keer per maand uit. Gooi de planten met wortels bij het restafval. Zo voorkomt u verspreiding. Informeer uw buren wanneer de plant in uw tuin groeit. De kans is groot dat de wortels van de plant ook al in de tuin van de buren groeien.

Ziet u de plant in de openbare ruimte (dus op de grond van de gemeente)? Dan verwijderen wij de plant. Help mee bij het verwijderen door ons de plek te melden waar de plant groeit. De gemeente gebruikt geen gif bij het verwijderen van de Japanse duizendknoop, maar elektrocuteert de plant.

Melding doorgeven

Voor een melding over de Japanse Duizendknoop kunt u ook de Fixi app gebruiken. Download deze uit de  App Store of de  Play Store.

Japanse duizendknoop herkennen

Meer informatie over hoe u de plant kunt herkennen leest u op de website van de Wageningen Universiteit. Daar vindt u ook tips voor het verwijderen van de plant.