In de ‘Omgevingsvisie Overbetuwe 2040’ staat wat voor gemeente we in 2040 willen zijn. De basis voor deze visie hebben we in 2019 gemaakt. We schreven in een plan op wat we belangrijk vonden en gingen aan de slag met dit toekomstbeeld. Velen van u hebben ons toen geholpen om keuzes te maken. En nu, na vier jaar, is deze visie aan een update toe. Om de omgevingsvisie aan te scherpen, willen we graag weten wat u als bewoner, ondernemer of student belangrijk vindt. Komende maanden kunt u meedenken en meedoen om te komen tot een bijgewerkte versie van onze omgevingsvisie.

Denk met ons mee

Komende maanden onderzoeken we wat we willen behouden in de Omgevingsvisie, wat moet worden aangescherpt en wat eventueel niet meer van toepassing is. Dat doen we niet alleen, maar samen met de mensen die in Overbetuwe wonen, werken of hier bijvoorbeeld regelmatig komen winkelen. We nodigen speciale doelgroepen uit om met ons mee te denken over bepaalde thema’s als ondernemen en maatschappelijke voorzieningen. Wilt u ook meedenken of meedoen? Dat kan op de volgende manieren:

Vul de online vragenlijst in. Het invullen duurt 3 minuten. De vragenlijst kunt u invullen tot 15 december.

Online vragenlijst invullen(externe link)

U kunt ook aansluiten bij de openbare bijeenkomst in januari 2024. Daarin bespreken we de uitkomsten uit de gesprekken met speciale doelgroepen en laten we u de resultaten uit de online vragenlijst zien. Meer informatie volgt.

Scherpe keuzes maken

We hebben verschillende uitdagingen voor ons liggen, zoals genoeg woningen, passende banen, welzijn voor jong en oud, de inrichting van ons buitengebied en het veranderende klimaat. Daarom is het nodig dat we onze plannen bijwerken en duidelijke keuzes maken over wat we echt belangrijk vinden. Waar willen we bepaalde dingen hebben, en waar liever niet? Want niet alles past overal.

Planning

Mijlpalen om te komen tot een nieuwe omgevingsvisie:

Fase 1: Agendering en omgevingsagenda

Fase 2: Richting en koers document

Fase 3: Uitwerking en concept visie

Fase 4: Procedure en visie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over de omgevingsvisie. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Omgevingsvisie(externe link)

Vragen

Als u vragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar omgevingsvisie@overbetuwe.nl