In het digitaal fotoarchief zijn ruim 3.000 foto’s en ansichten van de gemeente Overbetuwe en de voormalige gemeenten te vinden.

Aanvullingen of opmerkingen doorgeven

Mochten er onjuistheden in het fotoarchief zitten of aanvullingen of opmerkingen nodig zijn, horen wij dat graag. Stuur dan een e-mail naar info@overbetuwe.nl. Geef in het bericht aan wat het bestandsnummer van de foto in het archief is.

Oude foto’s aanleveren

Over de opname van uw oude foto’s in het online fotoarchief, kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 0481. Vooral oude foto’s van de voormalige gemeente Heteren zijn erg welkom.

Auteursrechten

Gebruik van de foto’s uit het digitaal fotoarchief voor zakelijke en/of commerciële doeleinden is niet toegestaan.

De gemeente Overbetuwe heeft haar uiterste best gedaan om het eventueel auteursrecht bij elke foto te achterhalen. Als de naam van de fotograaf bekend is, staat dat in het fotoarchief vermeld. Als u denkt dat op welke manier dan ook inbreuk wordt gemaakt op uw auteursrecht, horen wij dat graag van u. Mail dan naar info@overbetuwe.nl of bel 14 0481.

Over het archief

In het fotoarchief zijn onder andere diverse foto’s uit de collectie van de voormalige gemeente Elst te vinden. De Historische Kring Kesteren heeft 2.500 foto’s en ansichten uit het archief van de gemeente Valburg geordend en gescand. In deze collectie zitten foto’s van de kernen Andelst, Hemmen, Herveld, Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg en Zetten. De oudste foto is van rond 1880. De historische Vereniging Marithaime heeft ongeveer 600 foto’s aan het fotoarchief toegevoegd.

Meer informatie

  • Bekijk meer foto’s, affiches en kaarten in het Gelders archief

  • Oude, officiële documenten van Overbetuwe en de voormalige gemeenten zijn te vinden in het gemeentearchief