Het gemeentearchief van de gemeente is een historisch documentatiecentrum waar onder andere oude en nieuwe administratieve documenten van de gemeente bewaard worden. Maar ook voor informatie over uw familie (stamboom), woonhuis, bedrijf of buurt kunt u hier terecht.

Het gemeentearchief van Overbetuwe tot 2001 is onder meer digitaal te raadplegen bij het Gelders Archief(externe link). Hier vindt u ook registers van de voormalige gemeenten Elst, Hemmen, Heteren en Valburg:

  • Geboorteregisters 1811-1912
  • Huwelijksregisters 1811-1922
  • Overlijdensregisters 1811-1960 (Voormalig Hemmen tot 1955)

Bouwarchieven

De gemeente heeft het archief van bouwdossiers sinds 1923 van Overbetuwe en de voormalige gemeenten. Voor het opvragen en/of inzien van bouwdossiers, stuurt u een e-mail naar info@overbetuwe.nl of belt u 14 0481. We versturen de informatie uit de bouwdossiers alleen nog digitaal. 

Bouwvergunningen die de voormalige gemeente Elst heeft verleend tussen 1903-1928, kunt u opvragen en inzien bij het Gelders Archief(externe link).

Andere archieven

Bekijk het digitaal fotoarchief van Overbetuwe en de voormalige gemeenten.

Voor stamboomonderzoek gegevens (genealogie) uit andere gemeenten kunt u onder andere terecht op wiewaswie.nl(externe link).