Woongaard

Locatie Woongaard ligt schuin tegenover Rijnstate ten noorden van de Nieuwe Aamsestraat en ten zuiden van de scholencluster Het Westeraam en Lyceum Elst. Woongaard krijgt de functies Sport en Educatie.

Het plan is om hier een multifunctioneel sportcentrum (MFSC) met zwembad te bouwen, een scholencluster en de bijbehorende parkeerplaatsen. Hieronder staat meer informatie over het sportcentrum. De plannen voor het scholencluster moeten we nog verder uitwerken. 

Multifunctioneel sportcentrum met zwembad

In 2021 besloot de gemeenteraad dat er een nieuw multifunctioneel sportcentrum in Elst komt. De nieuwbouw vervangt het bestaande sportcentrum De Helster

Het nieuwe gebouw krijgt naast een zwembad een sporthal met 3 zaaldelen en meerdere multifunctionele ruimtes. In het zwembad komen onder meer een wedstrijdbad, doelgroepenbad, peuterbad en whirlpool. Verschillende sportverenigingen en scholen gaan de zalen gebruiken voor hun sportactiviteiten en gymlessen.

Overleg met gebruikers

De wensen en eisen voor het sportcentrum hebben we opgehaald in overleg met de toekomstige gebruikers en medewerkers van het sportcentrum, basisscholen en Lyceum Elst. Deze hebben we opgeschreven in een zogeheten programma van eisen. De ontwikkelaar en aannemer hebben dit nodig om een offerte en ontwerp te maken.
De komende tijd blijven we met gebruikers en ook omwonenden in gesprek over de voorbereidingen en de bouw van het sportcomplex.

Planning

  • 2022 gebruiken we om een geschikte ontwikkelaar en aannemer te vinden. Eind dit jaar moet de partij bekend zijn.
  • In 2023 werken we aan het bestemmingsplan, vergunning en het ontwerp. 
  • Begin 2024 start de bouw.
  • We verwachten dat het gebouw in september 2025 klaar is.

Meer informatie

Projectleider is Roosmarijn Peet. U kunt haar bereiken via e-mail.