Rijnstate polikliniek

Het Rijnstate ziekenhuis onderzoekt of het een nieuwe polikliniek kan bouwen bij het station van Elst. Een ziekenhuisfunctie is een goede aanvulling op de voorzieningen in Elst. De gemeente werkt daarom graag mee aan het onderzoek.

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Rijnstate>>

Nieuws

Begin 2020 bekend of vestiging Rijnstate in Elst doorgaat

Rijnstate en de gemeente onderzoeken of het ziekenhuis een nieuwe polikliniek kan bouwen bij het station in Elst. Dit is een goede aanvulling op de voorzieningen in Elst. De gemeente werkt daarom graag mee aan het onderzoek.

Intentieverklaring

In april 2019 tekenden Rijnstate en de gemeente Overbetuwe een intentieverklaring. Doel hiervan is een koopovereenkomst te kunnen maken voor het bouwen van een nieuwe polikliniek op de locatie Spoorlaan in Elst.

Laatste onderzoeken afronden

Rijnstate en de gemeente werken nog aan de laatste onderzoeken die nodig zijn om te beslissen of de plannen door kunnen gaan. We doen bijvoorbeeld onderzoek naar het verkeer en de invulling van het openbare gebied.

Plannen presenteren

We verwachten in de eerste drie maanden van 2020 een formeel besluit te kunnen nemen over de aankoop van het perceel. En vervolgens onze plannen te presenteren aan belangstellenden, omwonenden en bedrijven in de buurt. Dan kunnen we ook meer informatie geven over de planning en de start van de bouw.

Kaart van stationsgebied waarop terrein voor Rijnstate is ingekleurd

Contact

U kunt vragen per mail stellen aan Carla van der Biezen, c.vanderbiezen@overbetuwe.nl.

Tip: bekijk eerst de meest gestelde vragen en antwoorden. Misschien staat uw antwoord daar al tussen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Rijnstate.

Download het persbericht Rijnstate en Overbetuwe bekrachtigen intentie tot bouw 24 april 2019 (Pdf, 123 kB)

Planning

  • 24 april 2019 Ondertekening intentieovereenkomst Rijnstate en gemeente Overbetuwe. In de overeenkomst staat dat gemeente Overbetuwe de locatie Spoorlaan in Elst reserveert voor Rijnstate. We hebben als doel een koopovereenkomst te maken voor het bouwen van een nieuwe polikliniek.Foto van Wim van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate en Wijnte Hol, wethouder van gemeente Overbetuwe, die de intentieovereenkomst tekenen
  • 27 mei 2019 informatiebijeenkomst over plannen die er nu zijn (Pdf, 1,9 MB)
  • Oktober 2019 Onderzoek voor wijziging bestemmingsplan
  • Begin 2020 Inloopavond haalbaarheid
  • 1e helft 2020 voorontwerp bestemmingsplan
  • 2020-2021 planuitwerking
  • 2021 bouwvergunning
  • 2021-2023 bouw

Over Rijnstate

Rijnstate doet onderzoek naar de totale huisvesting van het ziekenhuis. Rijnstate wil de zorgfuncties die zij nu biedt in de polikliniek in Arnhem-Zuid verplaatsen en uitbreiden naar een nieuwe locatie in Overbetuwe. Rijnstate wil daarmee het zorgaanbod verbeteren. In de polikliniek in Elst wil Rijnstate poliklinische zorg en kleine, veelvoorkomende poliklinische ingrepen aanbieden. Verschillende medisch specialisten zullen er spreekuur houden. Zoals kinderarts, gynaecoloog en kno-arts.

Rijnstate heeft op dit moment locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. Met ongeveer 5.500 medewerkers is het de grootste werkgever van de regio Arnhem.