Spoorlaan I, II en III (Rijnstate)

Het Rijnstate ziekenhuis doet een haalbaarheidsonderzoek naar een vestiging in de gemeente Overbetuwe, bij voorkeur op de Spoorlaan. Volgens de gemeente is een ziekenhuisfunctie een goede aanvulling op de aanwezige voorzieningen in Elst. Daarom verleent de gemeente graag haar medewerking aan het onderzoek.

Informatieavond 27 mei over mogelijke komst polikliniek Rijnstate naar Elst

Maandagavond 27 mei organiseerden gemeente Overbetuwe en ziekenhuis Rijnstate samen een informatiebijeenkomst. Zij gaven een presentatie over de plannen die er nu zijn.

Wim van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate en Wijnte Hol, wethouder van gemeente Overbetuwe, tekenen de intentieovereenkomstRijnstate en Overbetuwe bekrachtigen intentie tot bouw

Op 24 april 2019 tekenden Rijnstate en de gemeente Overbetuwe een intentieovereenkomst. Hierin staat dat gemeente Overbetuwe de locatie Spoorlaan in Elst reserveert voor Rijnstate. Doel hiervan is dat we een koopovereenkomst kunnen maken voor het bouwen van een nieuwe polikliniek. Bekijk het persbericht 'Rijnstate en Overbetuwe bekrachtigen intentie tot bouw' hierover.

Eind 2019 besluit verwacht

Rijnstate verwacht dat in het vierde kwartaal van 2019 duidelijk wordt of het plan haalbaar is en het besluit kan worden genomen of het doorgaat. De start van de bouw van het nieuwe pand zou dan plaatsvinden in 2021. Rijnstate wil hier poliklinische zorg en kleine, veelvoorkomende poliklinische ingrepen aanbieden. Verschillende medisch specialisten zullen er spreekuur houden, zoals de kinderarts, gynaecoloog en kno-arts.

Over Rijnstate

Het haalbaarheidsonderzoek van Rijnstate is onderdeel van een breder onderzoek naar de totale huisvesting van het ziekenhuis, aansluitend op de ontwikkelingen in de zorg en in de zorgvraag. Het is de bedoeling om de zorgfuncties die nu in de polikliniek in Arnhem-Zuid worden aangeboden, te verplaatsen en uit te breiden naar een nieuwe locatie in de gemeente Overbetuwe.

Rijnstate heeft op dit moment locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. Met circa 5.500 medewerkers is het de grootste werkgever van de regio Arnhem.

Meer informatie

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen we deze hier toevoegen. Heeft u vragen, dan kunt u die per mail stellen aan Carla van der Biezen, C.vanderBiezen@overbetuwe.nl. Check vooral eerst de meest gestelde vragen en antwoorden, misschien staat uw antwoord daar al tussen.

Kijk voor meer informatie op de website van Rijnstate.

 

SpoorlaanLuchtfoto Spoorlaan Elst