Word lid van de Hoogstambrigade

Hoogstamboomgaarden zijn kenmerkend voor het rivierengebied. De Hoogstambrigade Overbetuwe zet zich in voor het onderhoud van deze bomen.

Boom snoeien met behulp van een ladder en een zaag

Mooi, lekker en nuttig

Wie kent niet die prachtige bloesem in het voorjaar aan de vele fruitbomen in de regio. Hoogstamfruit is niet alleen mooi om naar te kijken, het levert ook heerlijk fruit op. Daar zijn niet alleen mensen blij mee, maar ook de dieren. Vogels nestelen in de hoge fruitbomen. De insecten die op de bloesem afkomen, zijn voer voor de vogels en vleermuizen. Het fruit dat uit de bomen valt is weer voedsel voor kleine zoogdieren zoals das en egel.

Hoogstambrigade

Een groep vrijwilligers zet zich in Overbetuwe in voor het behoud en onderhoud van hoogstamfruitbomen. Zij bouwen kennis en ervaring op en delen deze graag met andere (particuliere) hoogstameigenaren.

De leden van de brigade snoeien hoogstamfruitbomen en betrekken de eigenaar hier actief bij. De bedoeling is dat de eigenaar na zo’n drie seizoenen zelf zijn/haar bomen kan onderhouden. Ook geeft de brigade advies over onderhoud en aanplant.

Ook vrijwilliger worden?

Komt u de brigade versterken? Nieuwe leden zijn van harte welkom! U komt in een gezellig en enthousiast team van vrijwilligers. Op vier à vijf zaterdagochtenden in de periode januari tot en met april zijn we aan het snoeien. We worden hierbij geholpen met kennis en gereedschap door de gemeente Overbetuwe en Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

Meer informatie leest u in de folder van de Hoogstambrigade.

Wilt u meer weten of u aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met de heer P. van Workum via telefoonnummer 0488 451 259 of e-mail hoogstambrigadeoverbetuwe@live.nl.