Afval wegbrengen >>

Afval dat u niet meegeeft met het huishoudelijk afval kunt u naar de milieustraten in Andelst of Elst brengen. Vanaf 1 maart 2019 is uw milieupas het toegangsbewijs voor de milieustraten. Bij de milieustraten kunt u verschillende soorten afval wegbrengen. Sommige afvalsoorten zijn gratis, voor andere afvalsoorten moet u betalen.

Glas, textiel en PMD kunt u ook gratis wegbrengen bij ondergrondse containers die verspreid zijn in de gemeente.

Adressen en openingstijden milieustraten

Bekijk de adressen en openingstijden van de milieustraten in Andelst en Elst.

Milieupas is uw toegangsbewijs voor de milieustraten

Breng altijd uw milieupas mee als u naar de milieustraat gaat. Deze afvalpas is uw toegangsbewijs tot de milieustraat. Bij elk woonadres in Overbetuwe hoort een pas. De pas staat niet op naam. Informatie over de soort en hoeveelheid gebracht afval wordt niet op de milieupas geregistreerd. Als u gaat verhuizen, laat dan de milieupas achter in het huis waar u vertrekt. 

Bent u de milieupas kwijt of werkt deze niet? Bel dan met de servicedesk Afval, 0800 – 35 00 100 (gratis, bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).

LET OP: een gescande versie van de milieupas op uw telefoon of in een app werkt niet.

Gratis en betaald afval wegbrengen

Bedrijfsafval wordt niet geaccepteerd op de milieustraten. Alleen inwoners van de gemeente Overbetuwe kunnen hun afval naar de milieustraten brengen. Hier kunt u diverse soorten afval brengen. Sommige afvalsoorten kunt gratis wegbrengen, voor andere afvalsoorten moet u betalen. Dit hangt af hoeveel u aanbiedt.

Overzicht gratis en betaald afval 2020

We vragen u zoveel mogelijk te pinnen. Zo kunnen we u sneller helpen en zorgt het voor een snellere doorstroming op de milieustraat. Ook is het veiliger voor onze medewerkers.

Glas, textiel en PMD wegbrengen naar ondergrondse containers

Glas, textiel en PMD kunt u wegbrengen bij de milieustraat en in ondergrondse containers die verspreid zijn in de gemeente.

Overzicht ondergrondse containers.