De poliklinische zorg van de locaties van Rijnstate in Arnhem-Zuid en Velp verschuift in juli 2023 naar Elst. Hiermee wil Rijnstate een makkelijk toegankelijke locatie met uitgebreide poliklinische zorg en diagnostiek aanbieden, dichtbij voor alle inwoners van het verzorgingsgebied.

De polikliniek werkt samen met andere zorgverleners in de eerste lijn, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers. In Elst komen de poliklinieken oogheelkunde, dermatologie, het centrum voor overgewicht (Vitalys) en het Pijncentrum. Ook kunt u er terecht voor onderzoeken van hart- en longfuncties, bloed en röntgen, en kunt u medicijnen afhalen bij de apotheek. Het wordt een aardgasvrij gebouw dat past bij de ambities die Rijnstate heeft als het gaat om duurzaamheid. Energie wordt opgewekt door zonnepanelen op dak en terrein. Zelf opgewekte energie wordt opgeslagen in de vorm van waterstof.

Locatie

Aan de oostkant van het station langs de Spoorlaan in Elst.

Planning

In juli 2021 is de bouw van de polikliniek gestart. De verwachte oplevering is in april 2023. In juli 2023 gaat de polikliniek open voor patiënten/bezoekers. De planning voor de werkzaamheden is als volgt:

  • December 2022: start aanleg parkeerterrein Klooster voor patiënten en bezoekers Rijnstate
  • Januari tot en met april 2023: inrichting openbare ruimte voorkant ziekenhuis, met onder meer de Kiss & Ride-zone en bestrating Oude Aamsestraat

Volg de bouw!

Via de app van de Berghege Heerkens bouwgroep kunt u alle bouwwerkzaamheden volgen. Zoek in de Google Play of de Apple Store naar BHB App. De app is gratis en herkent u aan dit logo:

App icoon van Berghege Heerkens bouwgroep

In de app kunt u ook vragen stellen. U kunt uw vragen ook stellen aan de hoofduitvoerder van BHB via het e-mailadres rijnstate@berghegeheerkens.nl.

Elk kwartaal plaatst Rijnstate een timelapse van de bouw.

Ga naar de Timelapse Rijnstate Elst Timelapse Rijnstate Elst(externe link)

Contactinformatie