Het gebied rond het station in Elst krijgt een nieuwe bestemming als gevolg van verschillende bouwplannen. De nieuwe polikliniek van Rijnstate is sinds juli open. Tegenover Rijnstate komen een nieuw sportcentrum met zwembad en woningbouw.

30 specialismen

In Rijnstate Elst bieden 105 spreek- en onderzoekskamers ruimte aan bijna 30 wisselende specialismen. Deze houden per toerbeurt spreekuur in Elst. Het gaat onder meer om oogheelkunde, dermatologie, het centrum voor overgewicht (Vitalys) en het Pijncentrum. Ook kunt u er terecht voor onderzoeken van hart- en longfuncties en bloed, röntgenfoto’s en een apotheek voor medicijnen. De polikliniek werkt samen met andere zorgverleners in de eerste lijn, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers.

Het is het eerste klimaatneutrale ziekenhuis in Europa dat voor zijn energievoorziening een beroep doet op waterstof en zonnepanelen. Energie wordt opgewekt door zonnepanelen op dak en terrein. Deze wordt opgeslagen in de vorm van waterstof.

Locatie

Aan de oostkant van het station langs de Spoorlaan in Elst.

Parkeren en openbare ruimte

Tegenover Rijnstate is een gratis parkeerterrein voor bezoekers van de polikliniek. U kunt via een slagboom in- en uitrijden. U heeft hier geen pasje of kaartje voor nodig.
Direct voor de ingang is een Kiss & Ride zone. Hier kunt u zich laten afzetten of ophalen. U mag hier maximaal 20 minuten blijven staan.

Ook de rest van de openbare ruimte hebben we opnieuw ingericht, met een aanpassing van de kruisingen met Regenboog en Spoorlaan, een gescheiden fietspad langs de Nieuwe Aamsestraat en veel extra groen.

Contactinformatie

Voor algemene vragen mailt u naar elstcentraal@overbetuwe.nl