Gemeente Overbetuwe stuurt steeds meer post digitaal via MijnOverheid(externe link), bijvoorbeeld de aanslag gemeentelijke belastingen. U ontvangt de aanslag dan niet meer via de post.

Aanslag digitaal ontvangen

U krijgt de aanslag in de Berichtenbox als u via MijnOverheid(externe link) heeft aangegeven dat u berichten van de gemeente digitaal wil ontvangen. De berichten blijven onbeperkt bewaard, tenzij u deze zelf verwijdert.

Melding bij nieuw bericht

Wilt u een e-mail ontvangen als er een nieuw bericht voor u klaar staat in uw Berichtenbox? Volg de volgende stappen:

  • U logt in op MijnOverheid(externe link) en gaat naar 'Instellingen'
  • Daarna vult u het e-mailadres in waar u de melding mee wilt ontvangen
  • Bij 'Meldingen' vinkt u aan 'melding als er nieuwe post is'
  • Bij 'Organisaties Berichtenbox' vinkt u aan 'gemeenten'
  • Bij 'gemeenten' vinkt u aan 'gemeente Overbetuwe'

Berichtenbox van MijnOverheid

De Berichtenbox is uw persoonlijke, beveiligde postbus voor digitale berichten van de overheid. De Berichtenbox is een onderdeel van de website MijnOverheid.nl(externe link). De aanslag gemeentelijke belastingen wordt niet naar uw e-mailadres gestuurd. E-mail is daar niet betrouwbaar en veilig genoeg voor. Om de aanslag volgend jaar weer op papier te ontvangen, zet u onder 'Instellingen' bij 'Organisaties Berichtenbox' het vinkje uit.

Wilt u meer weten over de Berichtenbox? Kijk dan op MijnOverheid(externe link).

Volgend jaar digitaal ontvangen

Wilt u uw aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen volgend jaar digitaal ontvangen? Dat kan via de Berichtenbox van MijnOverheid. Ga naar MijnOverheid.nl(externe link) om u te registreren of in te loggen met uw DigiD. Dan ontvangt u volgend jaar uw aanslag gemeentelijke belastingen in de Berichtenbox.