Thijmen Wien uit Oosterhout is voor het schooljaar 2022-2023 gekozen als kinderburgemeester.

De 11-jarige Thijmen Wien is de kinderburgemeester van de gemeente Overbetuwe. Thijmen is 11 jaar en zit in groep 8 van Sam Sam in Oosterhout. Thijmen viel tijdens zijn sollicitatie op door zijn motto Samen Buiten. Dat gaat over activiteiten met en voor alle kinderen; arm, rijk of uit een ander land. Hij wil ook onderzoeken hoe jongeren ouderen kunnen helpen (bewegen) en er zo meer verbinding kan komen. Meer aandacht voor speel/sport- en beweegmogelijkheden voor de iets oudere kinderen in speeltuinen staat ook op zijn wensenlijst.

Taken van de kinderburgemeester 

Leren meedenken, meedoen en meebeslissen is belangrijk voor onze democratie. Een kinderburgemeester geeft kinderen een stem binnen de gemeente. De taken van de kinderburgemeester bestaan uit: 

  • Aandacht vragen en praten met gemeentemedewerkers over belangrijke thema’s voor kinderen. Denk aan: pesten, speelvoorzieningen, het klimaat, schone straten of meer bewegen. 
  • Een lintje doorknippen bij een belangrijke opening of een evenement. 
  • Een praatje houden bij bijeenkomsten en evenementen. 
  • Luisterend oor zijn voor kinderen als zij ideeën hebben voor de gemeente. 

Fotowedstrijd

In het kader van het thema 'Samen Buiten' organiseert kinderburgemeester Thijmen een fotowedstrijd. Mail daarvoor de leukste 'Samen Buiten' foto naar Thijmen@kinderburgemeesteroverbetuwe.nl. Thijmen zal deze vervolgens toevoegen aan zijn Instagramaccount. De fotowedstrijd loopt nog tot en met 18 juni, daarna kiest Thijmen de leukste foto uit en krijgt de maker een presentje. 

Volg de kinderburgemeester 

De activiteiten van onze kinderburgemeester kun je volgen via het Instagramaccount @kinderburgemeester_overbetuwe(externe link).  

Vragen of verzoeken 

Voor vragen, verzoeken en uitnodigingen voor de kinderburgemeester kun je Thijmen een bericht sturen. Het e-mailadres is kinderburgemeester@overbetuwe.nl.

Meer lezen over Kinderburgemeester Thijmen Wien