Op deze pagina kunt u van alles regelen als er iets is met uw afvalpas (milieupas), containerpas of afvalcontainer.

Afvalpas of containerpas aanvragen

Afval- of containerpas aanvragen(externe link)

Is uw afval- of containerpas kapot of verloren? Vraag dan een nieuw pasje aan bij PreZero of bel met de servicelijn: 0800 40 50 500.

Als u het pasje zelf kwijt bent geraakt, kost een nieuw pasje € 10,-. Als de vorige bewoners van uw woning het pasje hebben meegenomen bij de verhuizing is het nieuwe pasje gratis.

Verschil tussen afvalpas en containerpas

  • De afvalpas (milieupas) gebruikt u om toegang te krijgen tot de milieustraat.
  • De containerpas heeft u nodig om de ondergrondse containers te openen.

Afvalcontainer omwisselen en aanvragen

Afvalcontainer aanvragen(externe link)

Bent u verhuisd? Dan is omwisselen binnen 2 maanden gratis.

Het is mogelijk om uw container om te wisselen voor een grotere of kleinere. In week 44, 45, 46 en 47 is dit gratis. U meldt zich hiervoor aan bij PreZero(externe link) of bel de klantenservice: 0800 40 50 500.

Aanmelden kan in de weken 42, 43, 44 en 45. Andere weken betaalt u eenmalig € 14,- per container.

U kunt geen GFT container van 80 liter meer aanvragen. Heeft u nog een 80 liter GFT container in uw bezit? Dan kunt u deze gewoon blijven gebruiken.

Afvalpas is uw toegangsbewijs voor de milieustraten

Breng altijd uw afvalpas mee als u naar de milieustraat gaat. Deze afvalpas is uw toegangsbewijs tot de milieustraat. Bij elk woonadres in Overbetuwe hoort een pas. De pas staat niet op naam. Informatie over de soort en hoeveelheid gebracht afval wordt niet op de afvalpas geregistreerd. Als u gaat verhuizen, laat dan de afvalpas achter in het huis waar u vertrekt.

Bent u de afvalpas kwijt of werkt deze niet? Bel dan met de PreZero Servicelijn, 0800 40 50 500 (gratis, bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur).