Nieuws Gemeente

 • Subsidie voor aanschaf duurzame terraskussens

  04 oktober 2022

  Bij verwarmde terraskussens wordt flink wat energie bespaard, doordat er geen warmte verloren gaat aan de buitenlucht. De elektrische terraskussens geven alleen verwarming als er iemand op zit. De kussens zijn om die redenen een stuk energievriendelijker dan (gas)heaters om het terrasseizoen te verlengen.

 • Column Dimitri Horsthuis-Tangelder: Cultuur, een basis voor de toekomst!

  29 september 2022

  Cultuur is onmisbaar voor de samenleving, want gemeenschappelijke cultuurelementen brengen mensen nader tot elkaar. Dat is voor de gemeente natuurlijk van groot belang, en daarom dragen we graag bij aan het verbinden van verschillende groepen, de ontplooiing van inwoners van alle leeftijden en het bereiken van een grotere sociale binding. Ofwel: een basis leggen voor de toekomst.

 • De Nationale Sportweek 2022 is van start gegaan

  16 september 2022

  Op de gemeentegrens in Hemmen werd vandaag ‘gesmasht’. Wethouder Wijnte Hol gaf samen met Neder-Betuwe daar het startsein voor de Nationale Sportweek 2022. De Sportweek is van 16 t/m 25 september en is bedoeld om sporten en gezondheid bij inwoners onder de aandacht te brengen.

 • Toespraak Airborne herdenking Driel

  Zaterdag 17 september vond op het Polenplein in Driel de 78e herdenking van Operatie Market Garden plaats. In het bijzonder werd stilgestaan bij de bijdrage van de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade aan deze operatie. Lees hieronder de toespraak van burgemeester Hoytink-Roubos.