Nieuws Gemeente RSS icoon

 • Tunnel Elst-Noord op 1 november open voor verkeer

  26 oktober 2021

  De tunnel in de Rijksweg-Noord in Elst gaat maandagmiddag 1 november open voor alle verkeer. In augustus 2020 werd de spoorwegovergang aan de 1e Weteringsewal al vervangen door het viaduct Dijkakkers. Daarmee is het drukke spoortraject Arnhem-Nijmegen helemaal overwegvrij geworden. Weg- en treinverkeer kruisen elkaar niet meer gelijkvloers, waardoor er geen risico meer is op aanrijdingen. Daarnaast kan het verkeer beter doorstromen.

 • Column Dimitri Horsthuis-Tangelder

  25 oktober 2021

  Overbetuwe Werkt!
  Vorige week heeft de gemeenteraad de nieuwe Visie op re-integratie vastgesteld: ‘Overbetuwe Werkt!’. Nu de coronacrisis langzaam ten einde loopt willen we werken aan snel economisch herstel. Dat betekent samen met ondernemers en organisaties werken aan (nieuwe) werkgelegenheid en bedrijvigheid. Als gemeente zijn we daarin aanjager, verbinder en “mogelijk maker”.

 • Snelweg A325 op 29 oktober en 5 november ’s nachts afgesloten

  21 oktober 2021

  Van 29 oktober tot en met 12 november zijn er werkzaamheden aan de A325. Dat betekent dat de rijbaan vanuit het Gelredome naar knooppunt Ressen op 29 oktober tussen 21.30 en 8.00 uur is afgesloten voor verkeer. Op 5 november tussen 21.30 en 8.00 uur is de andere rijbaan vanuit knooppunt Ressen naar het Gelredome afgesloten Het verkeer wordt omgeleid. Op beide dagen kunnen nood- en hulpdiensten wel langs de werkzaamheden passeren.

 • Kunstwerk Timeline: een brug tussen prehistorie en de toekomst

  15 oktober 2021

  Het prachtige kunstwerk van kunstenaar Rob Sweere bij de plassen van Slijk Ewijk is donderdag 14 oktober officieel ‘onthuld’. De Timeline verbindt heden, verleden en toekomst met elkaar.

 • Airborne Region foto- en verhalenwedstrijd: doe je mee?

  05 oktober 2021

  De vier gemeenten van de Airborne Region (Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum) nodigen al hun inwoners uit om mee te doen aan de Airborne Region foto- en/of verhalenwedstrijd. Het insturen van de foto's en verhalen kan tot 5 mei 2022.