Nieuws Gemeente RSS icoon

 • Archeologen ontdekken onbekende Romeinse ‘snelweg’ en groot kanaal

  29 juli 2021

  In de buurt van Oosterhout hebben archeologen een zeldzame Romeinse “snelweg” gevonden. Tot hun verbazing bleef het hier niet bij. Ze vonden daarna een kanaal van meer dan 10 meter breed. De weg en het kanaal zijn ongeveer 2000 jaar oud en zijn aangelegd en gebruikt door het Romeinse leger. De vondst is uniek voor Oost-Nederland.

 • Neder-Germaanse Limes gekroond tot UNESCO Werelderfgoed

  28 juli 2021

  De Neder-Germaanse Limes is op 27 juli door het Werelderfgoedcomité uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. De Limes is de oude grens van het Romeinse Rijk en van grote archeologische waarde. De Gallo-Romeinse tempels in Elst waren het religieuze centrum achter de oude grens. De plaatsing op de Werelderfgoedlijst is een belangrijke stap in de internationale erkenning van dit stuk unieke erfgoed. Daarmee staat het op dezelfde lijst als bijvoorbeeld de piramiden in Egypte en de Chinese Muur.

 • Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is verruimd

  23 juli 2021

  Via de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) kunnen huishoudens die door de coronacrisis tijdelijk minder inkomen hebben een bijdrage ontvangen voor hun vaste lasten. Denk aan Hypotheek, huur, gas, water en licht.

 • Op pad in Gelderland? Kijk eerst even hoe druk het is!

  21 juli 2021

  Veel Nederlanders besteden deze zomerperiode hun vrije tijd in eigen land. Daarom is de kans groot dat het op verschillende plekken in de regio druk gaat worden. Wilt u op pad naar een toeristische bestemming in Gelderland? Kijk dan vooraf op de Monitor Bezoekersdrukte.

 • Steun en medeleven voor Duitse partnergemeente Zülpich

  23 juli 2021

  Burgemeester Hoytink-Roubos heeft namens het gemeentebestuur en alle inwoners steun en medeleven betuigd aan onze partnergemeente Zülpich in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De beelden van alle schade en het leed dat het hoogwater veroorzaakt zijn niet te bevatten. Er is veel materiele schade en helaas zijn er ook slachtoffers te betreuren.