Nieuws Gemeente RSS icoon

 • Column burgemeester Hoytink-Roubos

  22 september 2020

  Beste inwoners van Overbetuwe,

  Deze week is het precies een jaar geleden dat we in Overbetuwe als één van de vier Airborne gemeenten uitgebreid 75 jaar vrijheid hebben gevierd, herdacht en beleefd. Het was letterlijk en figuurlijk een warm weekend met in het bijzondere middelpunt onze veteranen. Wat heb ik er van genoten. Het zo uitbundig kunnen vieren van onze vrijheid met elkaar staat in schril contrast met hoe sober het dit jaar is. Dit jaar, de 76ste keer, is door het coronavirus het beleven en het vieren naar de achtergrond geschoven en gaat het vooral om het herdenken.

 • Toespraak Polenherdenking 2020

  18 september 2020

  Zaterdag 19 september vond op het Polenplein in Driel de 76e herdenking van Operatie Market Garden plaats. In het bijzonder werd stilgestaan bij de bijdrage van de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade aan deze operatie. Vanwege COVID-19 vond de herdenking in aangepaste vorm plaats zonder publiek, veteranen, nabestaanden en met slechts enkele aanwezigen. De herdenking was te volgen via de livestream van Omroep Gelderland. Lees hieronder de toespraak van burgemeester Hoytink-Roubos in het Nederlands en/of Engels.

 • Onthulling borstbeeld Sosabowski

  18 september 2020

  Op vrijdagmiddag 18 september is het borstbeeld van generaal-majoor Sosabowski onthuld. De generaal was in 1944 de commandant van de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade die in Driel was gedropt als onderdeel van Operatie Market Garden. Het beeld staat in het plantsoen aan de kruising Baltussenweg – Vogelenzangsestraat in Driel. Tegenover de locatie van het beeld had de generaal in 1944 zijn hoofdkwartier. Lees hieronder de toespraak van de onthulling.

 • Column Dimitri Horsthuis-Tangelder

  15 september 2020

  Besparen na de vakantie

  De vakantie is voorbij en de meeste mensen zijn alweer begonnen met thuiswerken of gaan op gezette tijden werken op kantoor, winkel of praktijk. Gelukkig hebben we de foto’s nog om af en toe eens terug te kijken naar dat moment dat je lekker in de zon lag in de achtertuin - of voorzichtig een uitstapje naar het buitenland maakte, zoals sommigen deden. De een begint in het nieuwe seizoen aan een grote schoonmaak, een ander kijkt uit naar de volgende vakantie of neemt de eigen financiële situatie weer eens onder de loep.

 • Eerste bronzen staatsieportret mét baard onthuld in Overbetuwe

  09 september 2020

  Op dinsdagavond 8 september is het koningsportret van Koning Willem Alexander onthuld in de Rijn-Waalzaal, de nieuwe multifunctionele zaal waar onder andere de gemeenteraad vergadert. Het is het eerste staatsieportret van de Koning mét baard dat in een gemeentehuis hangt.