Het woningbouwplan Op Zuid in Zetten wordt uitgebreid met 80 woningen. Wethouder Horsthuis-Tangelder van Overbetuwe en de heren Karel, Pijffers en Hasselerharm van de VOF Zetten Zuid tekenden hiervoor dinsdag een intentieovereenkomst. Ontwikkelaar VOF Zetten Zuid is een samenwerking tussen Klok Groep en KondorWessels Projecten.

De intentieovereenkomst heeft als doel de bouw mogelijk te maken van circa 80 woningen, waarvan 30% sociale huur. De andere woningen zijn koopwoningen. Daarvan zit 15% in een prijsklasse tussen de €200.000 en €310.000 VON en 55% begint vanaf €310.000 VON. Op Zuid wordt een gevarieerde wijk met rijwoningen, twee-onder-één- kapwoningen en vrijstaande huizen. Het gebied ligt tussen de Wageningsestraat, Stationsstraat en de nieuwe weg Weegbree. Het sluit aan bij fase 1 van Op Zuid in Zetten wat al klaar is. In fase 1 zijn 77 woningen in diverse prijsklassen gebouwd. Deze werden in 2021 en 2022 opgeleverd. Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van Bouwen en Wonen: “Ik ben blij dat we weer een stap dichterbij de bouw van 80 woningen in Overbetuwe zijn gekomen. Een mooi aantal en een mooi plan. Goed voor Zetten en iedereen die in onze gemeente op zoek zijn naar een woning.”

Hoe nu verder?

De komende tijd doet de ontwikkelaar nog een aantal onderzoeken en werkt hij aan het bestemmingsplan. De planning is om het bestemmingsplan dit voorjaar in procedure te brengen. Dan kan er vanaf 2024 gebouwd worden. Zodra het bestemmingsplan ter inzage ligt, volgt er een tweede informatieavond. Op 13 maart was er al een informatieavond voor direct omwonenden.