Tot en met 31 oktober 2023 kunnen dorpshuizen en kleine bedrijven met minder dan 50 werknemers een subsidie aanvragen om de energiekosten te verlagen. Het gaat om een nieuwe subsidieregeling ‘Energiebesparing dorpshuizen en klein mkb gemeente Overbetuwe 2023’. De subsidie is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Subsidie energiekosten aanvragen

We behandelen uw aanvraag op volgorde van binnenkomst. Voor de subsidie geldt op = op. Als het geld al vóór 31 oktober op is, stopt de regeling eerder en kunt u geen subsidie meer aanvragen.

Bedrag van de subsidie

U kunt subsidie aanvragen voor 3 verschillende maatregelen of kosten. De hoogte van de subsidie verschilt per maatregel. U kunt een aanvraag doen voor alle 3 de maatregelen.

  1. Energieadvies: Tot 90% van de kosten voor energieadvies aan uw bedrijfspand. De subsidie is maximaal €1.000.-
  2. Energiebesparende maatregelen: Tot 90% van de kosten voor aanschaf en/of installatie van energiebesparende voorzieningen. Denk aan isolerend glas, isolatie, LED-verlichting, naad- en kierdichting, warmtepompen et cetera. Op de website overbetuwe.nl/zakelijkenergieloket(externe link) vindt u meer informatie. U kunt géén subsidie krijgen voor zonnepanelen en zonneboilers.
    De subsidie is minimaal €500,- en maximaal €7.000,-
  3. Noodhulp voor dorpshuizen en micro-ondernemers (minder dan 10 werknemers): U zit in een acute noodsituatie door de hoge energiekosten. Op basis van voorschotnota’s van energie en gas kunt u tot 50% van uw kosten terugkrijgen. De subsidie is minimaal €1.000,- en maximaal €7.000,-

Vragen

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met het Bedrijvenloket op. Stuur ons een e-mail via bedrijvenloket@overbetuwe.nl of bel naar 0481 362 221.