De gemeente Overbetuwe krijgt er een nieuw Klompenpad bij in Herveld-Andelst. Burgemeester en wethouders besloten deze week om mee te werken aan een initiatief van inwoners door €25.000,- bij te dragen. De provincie Gelderland betaalt de andere helft. Met de nieuwe route wil de gemeente een impuls geven aan inwoners om in het buitengebied te gaan bewegen. De verwachte opening is in het najaar van 2025.

Aanvulling op andere klompenpaden

In Overbetuwe zijn al een paar Klompenpaden, zoals het Klompenpad XL langs de Nederrijn en meerdere in Park Lingezegen. Het nieuwe Klompenpad vult het aanbod van wandelroutes in de gemeente aan, door de ligging en de afwisseling in het landschap dat het doorkruist. De initiatiefnemers komen zelf ook uit Herveld-Andelst, hebben ervaring met wandelen op Klompenpaden en zijn goed bekend in het gebied:  “De wandelnetwerken vertonen nog een blinde vlek rondom onze gemeente. We willen wandelaars graag laten zien wat voor moois Herveld-Andelst te bieden heeft.”

Prachtig initiatief

Wethouder Wijnte Hol: “Ik wil de initiatiefnemers graag hartelijk danken voor dit prachtige voorstel. Het past helemaal bij onze inzet voor een sportieve en gezonde samenleving. Wandelen is mede door corona enorm populair geworden. We stimuleren dit graag door wandelaars straks weer een extra route in Overbetuwe aan te kunnen bieden. Een Klompenpad wandelen is heerlijk om te doen. Je bent lekker in beweging en je ervaart het landschap heel intens, omdat je dwars door weilanden en akkers loopt.”  

Voorbereidingen

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert de voorbereiding en aanleg van het Klompenpad met de initiatiefnemers en vrijwilligers. Het project start met een informatieavond, waarvoor binnenkort meer informatie volgt.