De gemeente Overbetuwe neemt een mooie stap om de zorg te verbeteren middels een platform. Door betere communicatie over zorg hebben inwoners meer regie over hun eigen zorgproces. Zo wil de gemeente bijdragen aan de positieve gezondheid van haar inwoners.

OZOverbindzorg is een handig hulpmiddel om met elkaar te communiceren over iemands zorg en welzijn. Iedereen kan deelnemen, inclusief familieleden, mantelzorgers, zorgverleners en welzijnswerkers. Het platform maakt het makkelijk voor verschillende zorgverleners om met elkaar in contact te staan. De persoon die zorg krijgt, heeft een overzicht van het team van zorgverleners, kan zelf meepraten en kan zien wat er besproken wordt.

Zelf de regie

Chantal Teunissen, wethouder van de gemeente Overbetuwe, is enthousiast: ‘"Ik ben verheugd dat mensen zelf meer regie kunnen houden over hun leven en hun zorg, en dat we daarbij ook hun dierbaren betrekken. Zo brengen we iedereen samen die betrokken is bij de zorg, en we maken het mogelijk dat mensen blijven omzien naar hun naasten.”

Een betere zorgervaring

Huisartsen in Overbetuwe reageren al positief op de brede implementatie van het platform. Zij zien dit als een waardevol hulpmiddel om de communicatie tussen zorgverleners en patiënt te verbeteren. Volgens hen helpt dit om de zorgervaring voor de patiënt te verbeteren.

Aanmelden

Aanmelden voor het platform is mogelijk via uitnodiging van deelnemende zorgverleners. U kunt zich ook rechtstreeks aanmelden via de website van OZOverbindzorg(externe link), waar u een lijst vindt van organisaties in Overbetuwe die al deelnemen.