Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond de nieuwe inrichting van de Peperstraat? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden(externe link)

Nieuwe inrichting en onderhoud

Het zuidelijke deel van de Peperstraat is toe aan groot onderhoud. Dit gaat om het wegvak, Dijkstraat - Van Woerkomstraat. Het riool en de bestrating moeten vervangen worden.

Daarnaast hebben we de ambitie de straat in 2024 als een 30-kilometerweg in te richten, net als het noordelijke deel van de Peperstraat.

Voor het noordelijke deel van de Peperstraat is geen groot onderhoud nodig. De riolering en de bestrating zijn nog goed en hoeven niet vervangen te worden. Het noordelijke deel is al in 2008 ingericht als 30-km weg.

Het is ons streven dat de hele Peperstraat eenzelfde inrichting en uitstraling krijgt. Dat is beter voor de veiligheid en leefbaarheid. Daarnaast willen wij de openbare ruimte rond de straat opfrissen volgens de huidige eisen voor klimaat en biodiversiteit.

Verkeersveiligheid

Met de komst van de nieuwbouwwijken Hoge Wei I en II is er meer verkeer gekomen op de Peperstraat. Dit was voor de gemeenteraad aanleiding om het college van burgemeester en wethouders te vragen verder onderzoek te doen naar de verkeersveiligheid op de Peperstraat. Dat onderzoek is klaar. Wij hebben ideeën over verkeersmaatregelen die wij willen meenemen in het ontwerp voor de nieuwe inrichting.

Informatiebijeenkomst

Op 8 mei was er een informatiebijeenkomst voor bewoners van de Peperstraat en andere belanghebbenden. De presentatie van die avond kunt u hier vinden:

Planning

Op 8 mei was er een informatiebijeenkomst voor bewoners van de Peperstraat en andere belanghebbenden. We gebruiken de adviezen en suggesties om een voorlopig ontwerp te maken voor de Peperstraat. We verwachten dat in september 2023 klaar te hebben.

Contactinformatie

Uw vragen mailt u naar herinrichtingpeperstraat@overbetuwe.nl.