Vrijdag 10 mei reikte burgemeester Patricia Hoytink-Roubos 2 Koninklijke Onderscheidingen uit aan de heer Marinus van der Linde (65) en aan mevrouw Marian van Putten (63). Beiden zijn woonachtig in Heteren. De uitreiking vond plaats in ‘De Huiskamer van Heteren’ ter gelegenheid van de feestelijke opening van het Hart van Heteren.

Marinus van der Linde en Marian van Putten zijn al jarenlang bestuurslid van de Dorpsraad van Heteren. Zij hebben mede aan de basis gestaan van de ontwikkeling van het Hart van Heteren. Marinus van der Linde is daarnaast secretaris van Stichting De Voortuin van Heteren en zet zich daarmee in voor de ontwikkeling van de uiterwaarde van Heteren met de naam Hetersche Waarden. Ook was hij lid van de medezeggenschapsraad van de openbare basisschool De Klimboom.

Marian van Putten was en is naast de dorpsraad ook actief als vrijwilliger voor de openbare Basisschool De Klimboom, de R.K. Parochie Heilige Maria Magdalena locatie Heteren, koster voor de kerk van het psychiatrisch ziekenhuis Wolfheze, voetbalclub WodanSeck Wolfheze, Buurtbus 556, leesmaatje vanuit Forte Welzijn en vrijwilliger van de Huiskamer van Heteren.

Vanwege hun langdurige inzet voor de realisatie van het Hart van Heteren vond de uitreiking plaats in het feestweekend ter gelegenheid van de officiële opening van het Hart van Heteren.