Op zaterdag 11 maart hielp kinderburgemeester Thijmen Wien mee met een NL Doet activiteit. Bij peuterspeelzaal De Kleine Musketiers aan de Chopinstraat 1 in Elst ging Thijmen de buitenplaats schilderen.

Na veel grijze en regenachtige dagen was dit een zonnige dag, wat goed uitkwam om de buitenplaats op te fleuren met verf. Thijmen wil met zijn motto ‘Samen Buiten’ het ook voor hele jonge kinderen uit Overbetuwe aantrekkelijker maken om buiten te spelen. ‘Ik gun iedereen een mooie plek om buiten te spelen en hoop dat de peuters het leuk vinden’.

Het plan om de nog natte houten schutting een vrolijke kleur te geven werd uitgesteld tot drogere tijden. De krijtborden hebben een mooie nieuwe lik verf gekregen van Thijmen. Er waren op deze dag meerdere vrijwilligers actief bij De Kleine Musketiers voor allerlei klussen, waardoor het een gezellige middag werd. Na een paar uurtjes flink werken werd gezamenlijk in een kring op kinderstoeltjes afgesloten met stukje taart van de Droom. Thijmen kijkt terug op een zinvolle middag met een mooie ervaring erbij!

Ook wethouder René Post deed mee aan NL Doet. Hij hielp in Oostermeint mee de paddenpoel klaar te maken voor de zomer. De NL Doet activiteit van burgemeester Patricia Hoytink-Roubos is verplaatst naar 31 maart. Zij helpt op de Julianaschool mee met de Wilgen knotten.

Kinderburgemeester Thijmen Wien