Kate Janssen (10 jaar) uit Oosterhout is voor het komende schooljaar gekozen als nieuwe kinderburgemeester. Zij werd maandagochtend 5 juni op haar school, Sam-Sam, verrast met het leuke nieuws door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en de huidige kinderburgemeester Thijmen Wien.

Dit voorjaar reageerden 8 Overbetuwse kinderen uit groep 7 op de vacature van kinderburgemeester. Zij stuurden een sollicitatieformulier waarin ze over zichzelf vertelden, wat zij belangrijk vinden en waarom zij kinderburgemeester willen zijn. De selectiecommissie bestond uit de burgemeester, een raadslid en een beleidsmedewerker. Deze commissie nodigde vijf kinderen uit voor een sollicitatiegesprek.

Naar aanleiding van deze leuke en bijzondere gesprekken is Kate Janssen tot nieuwe kinderburgemeester gekozen. Kate wil zich sterk maken voor een schoner Overbetuwe en de introductie van kinderlintjes voor kinderen die iets bijzonders hebben gedaan. Ze denkt zulke ideeën als kinderburgemeester gemakkelijker uit te kunnen voeren.

Kinderburgemeester, Kate Janssen

Op woensdagmiddag 21 juni nemen we feestelijk afscheid van de huidige kinderburgemeester Thijmen en wordt Kate officieel geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester. Het motto van Thijmen was ‘Samen buiten’. In zijn jaar als kinderburgemeester stimuleerde hij zoveel mogelijk inwoners, in het bijzonder kinderen en senioren, om meer naar buiten te gaan en samen dingen te doen. In het kader van NL doet heeft Thijmen onder andere de buitenspeelplaats van de Peuteropvang van De Kleine Musketiers opgeknapt, een podcast gemaakt over de huiskamers in Overbetuwe, (over ontmoeten en verbinden) en opent hij binnenkort een nieuwe speeltuin in Oosterhout.