Wilt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2023 in termijnen betalen? Dat kan met een automatische incasso. Dat is een makkelijke manier van betalen. Van de aanslagen gemeentelijke belastingen wordt in Overbetuwe zo’n 60% met automatische incasso betaald.

Automatische incasso regelen

Het betalen van de aanslag vindt gespreid plaats over een langere periode in maximaal 10 termijnen. Wilt u in termijnen betalen? Dat kan nog als u vóór 21 maart 2023 uw machtiging automatische incasso invult. U kunt op meerdere manieren een machtiging afgeven:

Wat zijn de voordelen?

Heeft u een machtiging automatische incasso afgegeven? Dan schrijven wij het afgesproken bedrag in tien termijnen van uw rekening af. Hierdoor bent u nooit te laat met betalen. U loopt ook geen risico op extra (aanmanings)kosten. Natuurlijk moet er wel voldoende saldo op uw rekening staan.

Bij een automatische incasso houdt u altijd controle over uw rekening. Schrijven wij ten onrechte geld of een onjuist bedrag van uw rekening af? Dan kunt u de betaling terugboeken (storneren).

Uw automatische incassomachtiging blijft geldig

Een machtiging geldt ook voor de komende jaren. U kunt uw machtiging altijd intrekken of het rekeningnummer wijzigen. Dat kan ook via overbetuwe.nl/belastingen. U kunt ook een formulier telefonisch aanvragen via het telefoonnummer 14 0481.