Wilt u meer weten over het besparen of duurzaam opwekken van energie? Dan kunt u terecht bij het Energieloket van de gemeente Overbetuwe. Vanaf nu iedere woensdag de hele dag geopend.

Het Energieloket adviseert inwoners onder andere over het verduurzamen en isoleren van de woning en geeft energiebespaartips. Ook informeert het loket geïnteresseerden over het opwekken van energie met zonnepanelen of over wat nodig is om van het gas af te gaan. Voor sommige energiebesparende maatregelen is het mogelijk een subsidie of lening aan te vragen. Ook daarin kunnen de collega’s van het Energieloket ondersteuning bieden.

Wethouder Duurzaamheid Rik van den Dam vindt het uitbreiden van de openingstijden van het Energieloket een mooie stap vooruit. “Het Energieloket kan echt het verschil maken. De medewerkers helpen bij het vinden van duurzame energiebronnen of energiebesparende maatregelen die het beste bij de woning en de portemonnee van de individuele inwoner passen. Dat zorgt ervoor dat het laagdrempelig is en dat er voor iedereen wel mogelijkheden zijn om te besparen en te verduurzamen. Wilt u niet direct een afspraak maken, kijk dan eens op regionaalenergieloket.nl/overbetuwe(externe link). Daar vindt u veel informatie.”

Het Energieloket bevindt zich in het gemeentehuis aan de Dorpsstraat 67 in Elst en is iedere woensdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Wij werken alleen op afspraak.

Afspraak maken