Woensdag 3 mei zijn de eerste kunstenaars gestart op het Evenemententerrein in Park Lingezegen aan The Colorfield Performance 2023. The Colorfield Performance is een uniek tijdelijk kunstwerk waar kunstenaars uit binnen- en buitenland aan werken. Zij beschilderen, verspreid over de zomer, ruim 500 panelen die samen één groot kleurrijk kunstwerk vormen. 

Vervolg op groots succes in 2021

Ruim 65,000 bezoekers bezochten in 2021 (ondanks de Coronatijd) de eerste editie van The Colorfield Performance in Park Lingezegen. 4,5 maand konden bezoekers het tijdelijke kunstwerk zien groeien. Het resultaat was één groot kleurrijk veld vol prachtige kunst. En daar wordt deze zomer een vervolg aan gegeven. 

Geestelijk vader en projectleider van The Colorfield Performance Dirk Hakze is blij om weer terug te zijn in Park Lingezegen. “We hebben in 2021 een prachtig project neer kunnen zetten in Park Lingezegen en dat smaakte naar meer. Nu gaan we dit, samen met de kunstenaars, nog eens dunnetjes over te doen”.

Directeur Sven van Rijswijk van Park Lingezegen is ook erg blij met de terugkeer van The Colorfield Performance naar Park Lingezegen. “De vorige editie van The Colorfield Performance was een groot succes, het liet echt zien hoe mooi de verbinding tussen kunst en natuur te maken is in Park Lingezegen!”
 

Één groot kleurenveld

The Colorfield Performance is een uniek Landart project. Op het Evenemententerrein worden bijna 500 panelen van 1,22 x 1,22 meter in trapeziumvorm opgesteld, die door de zomer heen beschilderd worden door kunstenaars uit binnen- en buitenland. Daarbij werken ze steeds in wisselende groepjes van ongeveer 6 kunstenaars per dag. Iedere kunstenaar kan zijn eigen invulling geven aan het paneel. Er zijn slechts twee regels: er mag met alle kleuren gewerkt worden, behalve zwart. En het werk moet binnen één dag af zijn.
 

The Colorfield Performance zorgt wederom voor een kleurrijke zomer

The Colorfield Performance is de hele zomer te zien op het evenemententerrein Park Lingezegen en is vrij te bezoeken voor geïnteresseerden. Vanaf 3 mei tot en met 31 augustus kan je de kunstenaars aan het werk zien. Daarna zal het geheel nog tot 2 oktober blijven staan zodat bezoekers het tijdelijke kunstwerk in zijn geheel kunnen beleven.
 

Colorfield experience