Samen werken we aan een schoon, mooi en veilig Overbetuwe. Als u iets ziet dat niet klopt, kunt u een melding bij ons maken. Vanaf 9 januari 2023 maken we gebruik van de gratis app Fixi.

Waarom een nieuw systeem?

De afgelopen jaren hebben wij gebruikgemaakt van Makkelijk Melden. Wij stappen over naar Fixi omdat dit systeem het voor de inwoners en voor de gemeente gemakkelijker maakt om meldingen te doen en af te handelen.

Een nieuwe manier van iets melden

Hoe kan ik een melding maken?

Dat doet u via de website fixi.nl/overbetuwe(externe link) of de gratis app van Fixi. Download deze uit de  App Store of de  Play Store. Natuurlijk blijft het ook mogelijk om een melding door te geven door te bellen naar 14 0481.

Waarvoor kan ik een melding maken?

U kunt een melding maken over afval, groen, wegen en stoepen, straatmeubilair, overlast, (plaag)dieren, riool en water, verkeer, openbare verlichting of speelterreinen.

Wat gebeurt er met mijn melding?

U maakt een melding via Fixi of door te bellen naar 14  0481. Wij beoordelen de melding en pakken deze, indien nodig, op. En we houden u, als u uw contactgegevens achterlaat, op de hoogte van of, wanneer en hoe we de melding oppakken.

Meer informatie vindt u op de pagina melding over de omgeving.

“Een schoon, mooi en veilig Overbetuwe”

Wethouders Wijnte Hol en René Post zijn enthousiast over Fixi: “Het is belangrijk dat de leefomgeving van onze inwoners schoon, mooi en veilig is. Om dat te laten slagen, kunnen we de hulp van onze inwoners goed gebruiken. Daarom maken we gebruik van systemen die goed werken voor de inwoners én voor onze medewerkers. Met Fixi slaan wij een verbeterslag in het proces rondom meldingen in de openbare omgeving: gemakkelijker melden en een verbeterde terugkoppeling en afhandeling. Zo hopen we er nog beter voor te kunnen zorgen dat Overbetuwe een schone, mooie en veilige plek is om te wonen.”