Heb jij een mooi idee om jouw omgeving te verduurzamen? Dan maakt Overbetuwe Doet het jou deze ronde een heel stuk makkelijker: de helft (tot een maximum van € 500,-) van het benodigde bedrag krijg je cadeau! Met deze actie willen we op korte termijn bijdragen aan het versnellen van het proces van verduurzaming. Meld jouw (duurzame) idee snel aan op OverbetuweDoet.nl(externe link).

De afgelopen jaren hebben al veel duurzame initiatieven geld bij elkaar gespaard via Overbetuwe Doet. Denk bijvoorbeeld aan het planten van een bloementuin, het repareren van materialen of hergebruiken van materialen. Ook het aanleggen van groene daken, het opvangen van regenwater of het besparen of opwekken van duurzame energie hoort in dit rijtje thuis. Heb jij ook zo’n mooi idee voor jouw omgeving of buurt, dan is dit het moment om jouw idee aan te melden op OverbetuweDoet.nl(externe link).

Inspiratie nodig? Kijk dan even op OverbetuweDoet.nl(externe link). Daar vind je voorbeelden van duurzame initiatieven die al eerder met Overbetuwe Doet hebben mee gespaard of aan het sparen zijn.

Waar moet het initiatief aan voldoen?

Als het initiatief voldoet aan de voorwaarden van de verdubbelingsactie krijgt het initiatief de helft van het benodigde bedrag. Deze helft wordt uitbetaald als de initiatiefnemer de andere helft van het doelbedrag bij elkaar heeft gespaard.