Als wethouder en ouder van drie sportieve kinderen, zie ik dagelijks de waarde van sport. Judo, voetbal, hockey en zwemmen maken het leven van mij en mijn kinderen mooier. Sporten is gezond en ze maken er vrienden voor het leven. Het zijn vriendschappen die grenzen overschrijden, want sport verbindt mensen, zonder te kijken naar achtergrond of leeftijd.

Sporten verbroedert

Sport is niet zomaar een activiteit; het is een krachtig middel om mensen samen te brengen. De kinderen leren er dat teamwork en respect voor anderen de sleutel zijn tot succes. Zowel op als buiten het speelveld. En ik moedig ze als trotse moeder uiteraard fanatiek aan.

Iedereen telt mee

Tijdens de Nationale Sportweek vieren we niet alleen onze liefde voor sport, maar gaan we ook voor inclusief sporten. Mijn wens is dat iedereen kan sporten, ondanks bijvoorbeeld de financiële situatie of fysieke beperkingen. Sport is er voor ons allemaal, ongeacht wie we zijn of waar we vandaan komen én sport verbroedert.

In beweging komen

Ik moet toegeven dat, als het op sporten aankomt, ik mezelf moet blijven uitdagen. De positieve effecten van bewegen op je gezondheid zijn aangetoond. Toch moet ik mijzelf er soms toe zetten om een rondje te gaan hardlopen, op de fiets te stappen of een eind te gaan wandelen in plaats van lekker op mijn stoel te blijven zitten. Maar er gaat niets boven het aanmoedigen van onze kinderen aan de zijlijn en in de sportzaal. Wat een enthousiasme, inzet en passie van alle sporters! En niet te vergeten de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken. Dank je wel!

Laten we de Nationale Sportweek vieren en werken aan een inclusieve en gezonde toekomst voor de gemeente Overbetuwe!

Chantal Teunissen