Op het moment dat ik deze column schrijf regent het buiten na een paar dagen van droog en zonnig weer. Regen vind ik vervelend want ik ben graag buiten. Dat is ook mijn motto als kinderburgemeester van Overbetuwe: ‘samen buiten’.

Ik wil in dit jaar dat ik kinderburgemeester ben zoveel mogelijk inwoners, in het bijzonder kinderen en senioren, stimuleren om meer naar buiten te gaan en samen dingen te doen. Met deze boodschap ben ik de afgelopen periode bij diverse basisscholen langs geweest maar ook bij de Huiskamer in Oosterhout. Ik hoop de komende weken nog bezoeken aan Overbetuwse basisscholen af te leggen en deel te nemen aan de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Op die dag steken we in heel Nederland de handen uit de mouwen om een dagje vrijwilligerswerk te doen. Ik kijk daar erg naar uit. Zeker als dat te combineren is met een activiteit buiten. Want buiten zijn en buiten spelen is gezond. Hoe leuk is het als je dat samen kunt doen met je ouders, opa’s en oma’s of met vriendjes.

Ik heb aan mijn motto ook een wedstrijd gekoppeld. Ik nodig iedereen uit, in het bijzonder leeftijdsgenootjes, om een mooie foto te maken van je favoriete buitenactiviteit met je opa en/of oma, familie of vriendjes en die met mij te delen. De foto kun je mailen naar thijmen@kinderburgemeesteroverbetuwe.nl. Doe je mee aan NL Doet en ben je buiten actief, dan ontvang ik ook graag een leuke foto!

Heb je naast dit thema nog leuke ideeën of tips en wil je die met mij delen? Dan kun je die ook delen op het emailadres hierboven. Ik kijk uit naar de foto’s en berichtjes.

Groetjes

Thijmen