De vrijwilligersprijs Het Toonbeeld 2022 is voor Aartje Stuivenberg-Lijbers uit Randwijk. Dat maakte burgemeester Hoytink-Roubos maandag bekend in haar nieuwjaarstoespraak.

Aartje Stuivenberg-Lijbers is 65 jaar en woont haar hele leven al in Randwijk. Al zeker 25 jaar zet zij zich vrijwillig in voor de gemeenschap van Randwijk. Zij heeft jarenlang de Kinderclub gedraaid en is nu invaller. Voor de maaltijdverzorging bij de kerk heeft ze een voortrekkersrol en doet ze de boodschappen. Ook helpt ze mee met het organiseren van kerkelijke activiteiten zoals kerst- en paasvieringen. Voor Liefkenshoek is ze coördinator ‘tafeltje dekje’. Ze heeft veel contacten met de ouderen in Randwijk, omdat ze de ouderenbezoeken coördineert en zelf ook verschillende ouderen bezoekt. Zij helpt ook mee met de verspreiding van krantjes voor de ouderen.

Volgens de jury is de liefde waarmee Aartje zich inzet en alles weet te organiseren, bewonderenswaardig. Zeker omdat haar gezondheid het niet altijd even makkelijk maakt.

Dank aan alle vrijwilligers

Met de jaarlijkse toekenning van de vrijwilligersprijs Het Toonbeeld bedankt de gemeente niet alleen de winnaar, maar alle vrijwilligers in Overbetuwe voor hun inzet. ‘Het Toonbeeld’ is vernoemd naar Toon Driessen uit Heteren, een vrijwilliger in hart en nieren. De prijs wordt sinds 1992 uitgereikt.