Gratis fietsenstalling met toezicht bij NS-station Elst en Zetten-Andelst

Minder fietsdiefstal dankzij aanwezigheid Serviceteam

Gemeente Overbetuwe en Politie willen het aantal fietsdiefstallen bij de NS-stations in Elst en Zetten-Andelst zo laag mogelijk houden en verminderen. Daarom is er op vaste tijden gratis toezicht door het Serviceteam.

Wat is het Serviceteam?

Het Serviceteam is op verzoek van gemeente Overbetuwe opgericht door Scalabor. In het Serviceteam werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door onderdeel uit te maken van het Serviceteam doen zij werkervaring op. Hierdoor is de kans groter dat ze uiteindelijk een betaalde baan vinden.

Wat doet het serviceteam?

Het serviceteam zorgt voor toezicht, controles op gestolen fietsen, het netjes houden van de stallingen en het informeren van de gebruikers van de stations in Elst en Zetten-Andelst.
Volgens art. 5:12 (APV) is het namelijk verboden:

  • om (brom-)fietsen buiten de rekken te plaatsen. 
  • om (brom-)fietsen langer dan 28 dagen onafgebroken te stallen
  • om (brom-)fietswrakken achter te laten in de stalling

Bij overtreding zullen de medewerkers van het serviceteam de toezichthouders vragen die bevoegd zijn (brom-)fietsen te verwijderen. Wij vragen hierbij uw medewerking om de instructies van de medewerkers van het serviceteam op te volgen.

Wat te doen als uw fiets niet meer in de stalling staat?

  • De gemeente is niet aansprakelijk voor diefstal en/of beschadiging aan uw eigendom.
  • Bel de gemeente 14 0481 als uw (brom-)fiets na overtreding is verwijderd. Als uw fiets niet door de toezichthouders verwijderd is, kan uw fiets gestolen zijn. Doet u in dat geval aangifte van diefstal bij de politie.

Toezichttijden

Maandag t/m vrijdag:
Elst: permanent aanwezig tussen 07:00-10:00 uur en 16:00-19:00 uur
Zetten-Andelst en Elst: afwisselend op beide stations tussen 10:00-16:00 uur