Gratis fietsenstalling met toezicht bij NS-station Elst en Zetten-Andelst

Minder fietsdiefstal dankzij aanwezigheid Serviceteam

Gemeente Overbetuwe en politie willen het aantal fietsdiefstallen bij de NS-stations in Elst en Zetten-Andelst zo laag mogelijk houden en verminderen. Daarom is er op vaste tijden gratis toezicht door het Serviceteam.

Serviceteam is er voor toezicht, controle, netjes houden en gebruikers informeren

Het Serviceteam zorgt voor toezicht, controle op gestolen fietsen, het netjes houden van de stallingen en het informeren van de gebruikers van de stations in Elst en Zetten-Andelst.

Bent u uw (brom)fiets kwijt? Vraag het Serviceteam om hulp

In overleg met de toezichthouders zetten medewerkers van het Serviceteam (brom)fietsen die niet in de rekken staan, wel in de rekken. Dus als u uw (brom)fiets niet in het rek zet en deze vervolgens kwijt bent, kan een Serviceteammedewerker deze op een andere plek in het rek gezet hebben. In dit geval kunt u een Serviceteammedewerker vragen of uw (brom)fiets is verplaatst en waar deze staat. Is de (brom)fiets niet verplaatst door een Servicemedewerker van het serviceteam, dan kan deze gestolen zijn. Doe in dat geval alstublieft aangifte van diefstal bij de politie.

Ook fietsen die langer dan 28 dagen aaneengesloten in de stalling staan, plaatst het Serviceteam in overleg met de toezichthouders aan de zijkant van de stalling, helemaal aan de rechterkant (vaak bovenin). Ook in dit geval kunt u aan een medewerker van het Serviceteam vragen om te helpen of uw fiets daar bij staat.

Uiteindelijk halen de toezichthouders fietsen weg die erg lang weggezet zijn aan de zijkant van de stalling.
 

Wat kunt u doen als uw fiets niet meer in de stalling staat

  • Het kan zijn dat het Serviceteam uw (brom)fiets verplaatst heeft, omdat deze niet in het rek stond, of er langer dan 28 dagen staat. Dit kunt u navragen aan een van de Serviceteammedewerkers die aanwezig zijn bij de stalling.
  • Als uw fiets niet door een van de Serviceteammedewerkers verwijderd is, kan uw fiets gestolen zijn. Doe in dat geval alstublieft aangifte van diefstal bij de politie.
  • Bel de gemeente op telefoon 14 0481 als uw (brom-)fiets is verwijderd door de toezichthouders.

Toezichttijden

Het Serviceteam houdt toezicht van maandag tot en met vrijdag:

  • Elst: aanwezig 07:00 - 10:00 uur en 16:00 - 19:00 uur;
  • Zetten-Andelst en Elst: afwisselend op beide stations tussen 10:00 en 16:00 uur.

Regels voor parkeren in de stalling

Volgens art. 5:12 (APV) is het verboden om:

  • (brom-)fietsen buiten de rekken te plaatsen; 
  • (brom-)fietsen langer dan 28 dagen aaneengesloten te stallen;
  • (brom-)fietswrakken achter te laten in de stalling.

De gemeente is niet aansprakelijk voor diefstal en/of beschadiging aan uw eigendom. Bij overtreding vragen de medewerkers van het Serviceteam aan de toezichthouders om de (brom-)fietsen te verwijderen. Wij vragen hierbij uw medewerking om de instructies van de medewerkers van het Serviceteam op te volgen.

Serviceteam doet op deze manier werkervaring op

Het Serviceteam is op verzoek van gemeente Overbetuwe opgericht door Scalabor. In het Serviceteam werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door onderdeel uit te maken van het Serviceteam doen zij werkervaring op. Hierdoor is de kans groter dat ze uiteindelijk een betaalde baan vinden.