Bloemrijke gras- en akkerranden

Op zaterdag 26 augustus houdt een aantal agrariërs uit Lingewaard en Overbetuwe een speciale akkerrandendag. Zij doen dit in afstemming met de Agrarische Natuur Vereniging, LTO Noord en gemeenten Overbetuwe en Lingewaard.

Tijdens deze akkerrandendag geven deelnemende agrariërs op twee locaties informatie over het project, waarbij in totaal zo’n vijf hectare gras- en akkerrand is ingezaaid. U kunt zich tijdens deze dag laten informeren bij het bedrijf aan de Angerensestraat 9 in Gendt en aan de Boltweg ter hoogte van nummer 3 in Driel. Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn er agrariërs aanwezig. De agrariërs vertellen u over de diverse bloemen en planten, en ook over de voordelen die de akkerranden voor hun bedrijf hebben.

De bloemrijke randen zijn belangrijk voor dieren die afhankelijk zijn van het boerenland. U kunt daarbij denken aan vogels (bijvoorbeeld de patrijs), maar ook muizen, die op hun beurt weer voedsel zijn voor roofvogels. Waardevol voor de natuur, maar ook zeer waardevol voor de mens die geniet van het wuivend graan met klaprozen, de zoemende bijen en fladderende vlinders.

Al fietsend kunt u van de randen genieten. Er is een speciale fietsroute langs de bloemrijke randen via de fietsknooppunten ontwikkeld.
Met deze fietsroute kunt u ook op andere dagen het mooie resultaat bewonderen van het gras- en akkerranden project dat dit jaar is gestart. Deze route kunt u vinden op Gelderse routes. De bloemen staan er in augustus op zijn mooist bij. 

We zien u graag op zaterdag 26 augustus!

 

 

 

Subnavigatie