Startersleningen

 Overbetuwe helpt starters op de woningmarkt: De VROM Starterslening Overbetuwe 2016

De gemeente Overbetuwe wil graag starters op de woningmarkt helpen. De Starterslening is bedoeld voor kopers die niet eerder een eigen woning hebben gehad en die hun eerste woning niet volledig kunnen financieren met een hypotheek.

Door de hoge huizenprijzen is het voor veel mensen die voor het eerst een woning kopen niet altijd even gemakkelijk om de financiering rond te krijgen. Afhankelijk van de draagkracht bedraagt de starterslening in de gemeente Overbetuwe maximaal € 30.000. Om voor de lening in aanmerking te komen, mag de woning inclusief bijkomende kosten niet duurder zijn dan € 200.000.
Bel naar de gemeente als u denkt dat u in aanmerking komt voor een starterslening. Of stuur een e-mail naar info@overbetuwe.nl.

De Starterslening Overbetuwe

De VROM Starterslening is een initiatief van gemeenten en de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).
Met de Starterslening maakt de gemeente het voor de starters op de huizenmarkt gemakkelijker om een eigen huis te kopen. Vaak kunnen mensen deze stap net niet nemen, waardoor ze noodgedwongen bij hun ouders thuis moeten blijven wonen of in een goedkope huurwoning. Met de Starterslening wil de gemeente ook doorstroming bevorderen, zodat meer huurwoningen beschikbaar komen voor inkomensgroepen die daarop aangewezen zijn.

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning, bestaand of nieuwbouw, en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).  Het is een annuïteitenlening met een looptijd van 30 jaar. Overbetuwe en SVn bieden de Starterslening aan als aanvulling op de eerste hypotheek van de starter. De Starterslening beweegt mee met de inkomensontwikkeling van de koper. De eerste drie jaar is de lening renteloos en aflossingsvrij. Nieuwe inkomensruimte wordt gebruikt om eerst rente en daarna aflossing op de hypotheek te voldoen. De praktijk wijst doorgaans uit dat de klant na verloop van tijd de marktconforme rente en aflossing kan betalen.

Terug naar Starterslening