Nieuwbouw Over Betuwe College Elst

Informatie en veelgestelde vragen over Over Betuwe College (OBC) Elst

Het Over Betuwe College (OBC) Elst heeft een nieuw schoolgebouw nodig. Dit nieuwe pand komt in de Vinkenhof in Elst te staan, in de hoek tussen de Bussel en de Papekamp. De gemeente bereidt de bouw van de school voor. De school zelf is verantwoordelijk voor de nieuwbouw.

Klankbordgroep

Voor dit project stellen we een klankbordgroep samen. Hiervoor zijn we op zoek naar maximaal tien mensen uit de buurt. Wilt u deelnemen? Aanmelden voor de klankbordgroep kan tot en met 3 september 2017.

Waarom nieuwbouw?

OBC Elst beschikt over twee gedateerde gebouwen uit de jaren zestig van de vorige eeuw. De sterk verouderde installaties en faciliteiten van de bestaande gebouwen sluiten geheel niet meer aan de omgeving waarbinnen het hedendaagse onderwijs vorm moet krijgen. Daarnaast is OBC Elst in de afgelopen jaren sterk gegroeid in leerlingenaantallen. De prognoses laten zien dat dit aantal de komende jaren stabiel blijft. De gemeente neemt daarin, als eigenaar van de beide gebouwen, haar verantwoordelijkheid. Daarom hebben we nu, in nauwe afstemming met OBC Elst, een voorkeurslocatie voor vervangende nieuwbouw gevonden: De Vinkenhof in Elst, in de hoek tussen de Bussel en de Papekamp.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwbouw en meld u aan voor de nieuwsbrief hierover.

Documenten

Subnavigatie