Duurzaamheidsprijs 2018

Samen bewust, samen groen – wat ga jíj doen?

 

Als we de aarde ook voor toekomstige generaties leefbaar willen houden, moeten we nú aan de slag. Wereldwijd, overal, en dus ook dicht bij huis, hier in Overbetuwe. Want elke bijdrage telt, hoe klein ook.

Gelukkig is ‘duurzaam’ ook steeds leuker aan het worden. En iedere dag komen er slimme nieuwe plannen en projecten bij die onze mooie gemeente duurzamer te maken. Sommige heel simpel, andere heel ingewikkeld. De gemeente Overbetuwe wil deze mooie plannen en projecten graag in het zonnetje zetten én meer bekendheid geven. Zodat ze ook weer meer mensen bereiken.

Daarom reiken we dit jaar voor het eerst de ‘Duurzaamheidsprijs Overbetuwe’ uit. 

Hebt u een goed plan, project, initiatief, idee om Overbetuwe duurzaam te maken? Meld u dan aan voor de Duurzaamheidsprijs Overbetuwe!

Samen bewust, samen groen – wat ga jíj doen?

Welke ideeën en projecten komen in aanmerking?

Alle ideeën en projecten die te maken hebben met ‘duurzaamheid in Overbetuwe’, kunnen worden aangemeld. En ‘duurzaamheid’ is een breed begrip: het kan gaan om energiebesparing, CO2-vermindering, waterbesparing, hernieuwbare energie, hergebruik van materialen, eerlijke handel, vergroening, natuurbehoud, afvalscheiding, mobiliteit, biodiversiteit enz. enz. Wel hanteren we als criterium dat het project of idee in 2017, 2018 of 2019 uitgevoerd is of kan worden.

De Duurzaamheidsprijs Overbetuwe is er in twee categorieën:

  • Voor individuele inwoners van Overbetuwe
  • Bedrijven, organisaties, verenigingen, instellingen, scholen etc… die in Overbetuwe gevestigd zijn

Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen. 

De prijs

De beide winnaars van de Duurzaamheidsprijs Overbetuwe worden beloond met een bedrag van 1250 euro. Daarnaast brengt het winnen van de prijs natuurlijk extra publiciteit met zich mee.  

Meedoen

Heeft u een mooi plan of project voor een Duurzaam Overbetuwe? Stuur uw inzending naar duurzaamheidsprijs@overbetuwe.nl De vorm van de inzending is vrij: het mag een tekst zijn, een filmpje, foto’s, een tekening, een maquette - als uit de inzending maar duidelijk blijkt welke bijdrage dit plan levert aan een Duurzaam Overbetuwe. De jury kijkt bij de beoordeling vooral naar de inhoud.

Uiterste inzenddatum is 1 oktober.

De prijsuitreiking is 25 oktober. Informatie over de invulling hiervan, volgt op een later moment.

Beoordelingscriteria

De jury beoordeelt de inzendingen op basis van de volgende criteria:

  • mate van concreetheid / haalbaarheid
  • mate van verduurzaming
  • mate van kopieerbaarheid / schaalbaarheid
  • mate van vernieuwing / innovatie
  • aantal partijen / personen dat betrokken is

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact via mailadres duurzaamheidsprijs@overbetuwe.nl  

Duurzaamheidsprijs

 

 

 

 

 

Subnavigatie