Overbetuwe Verbindt

Onder het motto ‘Overbetuwe Verbindt’ brengt gemeente Overbetuwe mooie en inspirerende initiatieven van inwoners in beeld.

 • Inspiratiemiddag voor Overbetuwse vrijwilligers

  De laatste zaterdag van oktober organiseerde de gemeente het festival ‘Kernen in de Kik’. Een feestelijke middag speciaal voor iedereen die zich afgelopen jaar vrijwillig heeft ingezet om de eigen kern of wijk krachtig te maken. Trekkers van inwonersinitiatieven, leden van dorpsraden, wijkplatforms en buurtverenigingen en bestuurders van dorpshuizen konden genieten van muziek, massage, workshops, theater, lekkere hapjes en bijzondere ontmoetingen.

 • ‘Schoolvoorbeeld’ jongeren helpen met speeltuin opknappen

  In Overbetuwe worden in verschillende fases de speeltuinen opgeknapt. Ook in Driel. Daar hebben betrokken inwoners in een werkgroep de gemeente geholpen om te bepalen hoe de speeltuinen opgeknapt moeten worden. Het opknappen van de speeltuin aan het Duivenveld in Driel is een schoolvoorbeeld te noemen. Daar staken vier 4e jaars leerlingen van Helicon VMBO uit Kesteren (die de Entree opleiding Assistent plant of (groene) leefomgeving volgen) de handen uit de mouwen.

 • High tea verbindt nieuwe Overbetuwenaren met elkaar

  Stel je verhuist naar een andere gemeente. Dan begin je weer van voor af aan met uitzoeken wat daar allemaal is, hoe de gemeente werkt en waar je moet zijn voor allerlei zaken. Het helpt dan enorm als iemand je wegwijs maakt. Dat probeert Hester van Aalst, voorzitter Stichting Buurtverbinders Overbetuwe, te doen met de high tea voor nieuwe bewoners van onze gemeente, een initiatief dat nu voor de tweede keer wordt georganiseerd. Dit keer in dorpshuis De Schakel in Oosterhout.

 • “Bij elk huisbezoek konden we iemand verder helpen”

  Preventieve huisbezoeken noemen ze het. “Gewoon kijken welke mensen wonen hier en gaat het daar goed mee”, legt Elke Kop Jansen (links op de foto) uit. “Vivare heeft onderhoudsprojecten in Elst Noord op de planning staan. Voordat we daarmee beginnen, kijken we wat er speelt en leeft in de wijk.” José Huisman zag daarin een kans om meer bekendheid te krijgen voor wat het Sociaal Kernteam allemaal doet. Daarom is ze aangehaakt. José: “Vaak weten mensen niet dat ze bepaalde vragen kunnen stellen. Als ze met iets zitten en ik vraag of ik ze daarbij mag helpen, dan zijn ze daar heel blij mee.”

 • Burenruzies beginnen vaak met kleine irritaties: Buurtbemiddeling helpt

  Veel mensen genieten van de zomer. Ze genieten in de tuin of op het balkon van de zon, zetten deuren en ramen open en de muziek aan. Op een mooie dag wordt er weer gezellig gebarbecued en zijn er vaker (tuin)feestjes. Kinderen zijn vrij van school en spelen buiten met elkaar. Het is een fijne periode.

 • "Wij hadden dit niet alleen gekund"

  “Nadat mijn man Wim de diagnose ‘Parkinson met dementie’ kreeg, is ons leven erg veranderd, vertelt mevrouw Driessen uit Oosterhout. “Onze huisarts adviseerde Wim om één dag in de week naar de dagbesteding te gaan en gaf me het telefoonnummer van het Sociaal Kernteam in Overbetuwe.”

Subnavigatie