Oosterhout na 100 jaar eerste dorp op Vierdaagseroute

Het is bijna zover. Dan maakt het vierdaagselegioen zich op voor haar eerste wandeldag. Voor het eerst nemen de lopers de route in tegengestelde richting: na de Waalbrug gaat het linksaf de Oosterhoutsedijk op. Dat betekent een primeur voor Oosterhout: dit is het eerste dorp dat de lopers aandoen. Er wacht ze een warm welkom door Overbetuws burgemeester Toon van Asseldonk en een grote schare dorpsbewoners.

Op dinsdag 18 juli gaat de 101e Nijmeegse Vierdaagse van start. Sinds de 100e editie van vorig jaar is deze eerste dag van de Vierdaagse omgedoopt tot “Blauwe Dinsdag”. Blauw omdat de gemeente Overbetuwe een heerlijke plek is om te wonen, werken, winkelen én wandelen tussen het blauw van de rivieren Rijn en Waal. Ook Oosterhout zal die dag op verschillende manieren blauw gekleurd zijn.

Blauw welkom

Ondanks het vroege tijdstip zullen de inwoners zoals elk jaar de lopers hartelijk ontvangen. Met live muziek van Con Amore langs de route, koffie en beschuit met muisjes, de straten blauw versierd en de inwoners in het blauw om de lopers aan te moedigen. De burgemeester, uiteraard ook in vol blauw ornaat, heet de vierdaagselopers aan het begin van zijn gemeente welkom en zal hen succes wensen.

Subnavigatie