Grote Kerk Elst biedt gastvrijheid

Op dinsdag 18 juli is de Grote Kerk in Elst, gelegen aan de route van de 4daagse, weer open voor lopers en bezoekers. Op de eerste loopdag passeren duizenden wandelaars de kerk met zijn markante hoge toren, maar dit jaar voor het eerst in tegenovergestelde richting. De toren is nu goed zichtbaar voor alle lopers.

Vele wandelaars hebben reeds deze historische kerk ontdekt om even op adem te komen en uit te rusten op het grasveld rondom de kerk, dat al eeuwen een 'rustplaats' is. Het is ook een mooie gelegenheid voor wandelaars en bezoekers om elkaar hier te treffen. Al eeuwen is deze ‘hoog’ gelegen cultusplaats een kruispunt van wegen! Naast de kerk is De Ruimte ook open met de St. Maartenshof. De jeugd van The Meeting zet zich in voor de verkoop van koffie, thee, koek, etc. Ze zorgen ook voor schone toiletten, waarvan de lopers en bezoekers gebruik kunnen maken tegen een geringe vergoeding.

De opbrengst gaat dit jaar naar het project straatkinderen in Oeganda. De jongeren besteden dit jaar veel aandacht aan dit project. Het gehele jeugdwerk van de kerk is hiermee aan de slag. Dus zowel de kinderen van de kinderkerk als de jongeren van The Meeting. In de hoofdstad Kampala leven duizenden kinderen op straat. Ze bedelen, hebben amper te eten en krijgen dagelijks te maken met geweld. De jeugd van de kerk en Kerk in Actie hebben de handen in één geslagen en werken samen met de kinderen aan een betere toekomst.  Voor meer informatie zie:  http://www.pg-elst.nl/jeugd/diaconaal-jeugd-project/straatkinderen-oeganda

De Grote kerk is gebouwd op fundamenten van een oudere kerk en 2 Gallo-Romeinse tempels. In de kerk zijn vitrines, onderdeel van het Kerkmuseum Elst, met voorwerpen uit de oudheid. Het museum zelf is die dag gesloten. Men kan wel de schilderijen die  in de kerk hangen, bekijken.

In de stilteruimte van de Grote Kerk kan men een kaarsje aansteken.

Subnavigatie