Uitstel van betalen gemeentelijke belastingen

Om onze ondernemers en inwoners tegemoet te komen, bieden wij hen de mogelijkheid om de betaling van de gemeentelijke belastingen uit te stellen.

Let op: inwoners hoeven dit niet aan te vragen, ondernemers wel.

Voor ondernemers: van 30 april verzet naar 30 september 2020

We willen onze ondernemers graag helpen. Daarom kunnen zij 3 maanden uitstel van betaling krijgen.

Uitstel betalen gemeentelijke belasting aanvragen >>

De uiterste betaaldatum was betalen voor 30 april 2020. Wij hebben besloten dit te verzetten naar 31 juli 2020. Dit geldt voor al onze ondernemers die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daaronder vallen ook zzp’ers, ondernemers die actief zijn in de kunst en cultuur en stichtingen en verenigingen. De meeste ondernemers betalen de gemeentelijke belastingen op een zelf gekozen moment voor 30 april. Zij kunnen uitstel van betaling aanvragen via het aanvraagformulier.

Automatische incasso

Er zijn ook ondernemers die via een automatische incasso betalingstermijnen mogen/kunnen doorlopen tot en met februari 2021. Wanneer dit u onvoldoende ruimte biedt, kunt u contact opnemen met ons. Dan maken we een passende betaalafspraak. Ondernemers kunnen bellen met telefoon 14 0481 of mailen naar info@overbetuwe.nl, onder vermelding van ‘uitstel betalen belasting’.

Voor inwoners

Gemeente Overbetuwe geeft iedereen in onze gemeente tot 1 juni 2020 de tijd om de gemeentelijke belastingen te betalen. Dat is 1 maand extra. Dit gaat automatisch. U hoeft er dus niet zelf iets voor te doen. Automatische incasso’s gaan wel gewoon door.

Tot en met half augustus worden er geen aanmaningen of dwangbevelen verstuurd van de gemeentelijke belastingen.

Wordt het aanslagbedrag niet op tijd betaald, dan is de normale procedure dat er een aanmaning wordt gestuurd. Door de Corona-maatregelen wordt er eerst een herinnering (zonder aanmaningskosten) gestuurd met onder andere de boodschap dat bij betalingsproblemen contact gezocht moet worden met de gemeente om gezamenlijk een oplossing te zoeken.