Subsidie aanvragen voor zonnepanelen op bedrijfsdaken

Bent u eigenaar van een pand met een dak van minimaal 150 m2 en heeft u een grootverbruikersaansluiting voor uw elektriciteit, dus groter dan 3 keer 80 Ampère? Ga dan eens na of zonnepanelen voor u interessant zijn. Vanaf oktober kunt u een aanvraag doen voor subsidie van het Rijk. Hieronder leest u hoe u zich inschrijft voor een gesprek en advies op maat vooraf.

Goed om te weten

Zonnepanelen geven voordeel op de energierekening, dragen bij aan de waardevermeerdering van uw pand en natuurlijk ook aan een beter milieu en CO2-besparing. Om zonnepanelen te stimuleren heeft het Rijk de subsidieregeling voor duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++). Het is belangrijk dat u op tijd start met de voorbereidingen voor een subsidieaanvraag. Het is niet nodig om al opdracht te geven voor het plaatsen van zonnepanelen. 

Gratis advies

Heeft u serieuze interesse in de aanschaf van zonnepanelen of het verhuren van uw bedrijfsdak voor zonnepanelen en wilt u weten hoe uw persoonlijke businesscase eruit ziet? Dan kunt u zich inschrijven voor een gratis maatwerkgesprek met onafhankelijke subsidiespecialisten. Zij kijken samen met u of zonnepanelen en een subsidieaanvraag voor u zin hebben. U krijgt van hen inzicht in uw investering en terugverdientijd. Op basis van de uitkomsten kunt u beslissen om een subsidie aan te vragen. Het Intergemeentelijk Subsidiebureau kan u helpen met het invullen van de aanvraag.

Stuur een mail

Inschrijven voor een gratis maatwerkgesprek kan door een mail te sturen naar bedrijvenloket@overbetuwe.nl. Schrijf hierin het volgende:
•    ‘Maatwerkgesprek SDE++’ in de onderwerpregel.
•    Uw contactgegevens
•    Om welk pand het gaat
•    Wie eigenaar/huurder is
•    Het elektriciteitsverbruik over de afgelopen 2 jaren (als dat al bekend is)

Na inschrijving wordt er contact met u opgenomen. Heeft u nog vragen? Bel dan naar het Bedrijvenloket van de gemeente Overbetuwe, telefoon (0481) 362 221.